Șoc pentru investițiile din județ! Doina Federovici: Am fost anunțați că Guvernul nu mai decontează niciun leu din investițiile deja începute prin PNDL

Șoc pentru investițiile din județ! Doina Federovici: Am fost anunțați că Guvernul nu mai decontează niciun leu din investițiile deja începute prin PNDL

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a anunțat că pe adresa Consiliului Județean a sosit astăzi o notificare de la Ministerul Dezvoltării prin care se aduce la cunoștință că nu se mai decontează niciun leu din investițiile deja începute și finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a trimis această adresă tuturor autorităților locale din întreaga țară, fie primării, fie consilii județene, a mai adăugat aceeași sursă.

Președintele CJ Botoșani susține că doar în cazul județului Botoșani vorbim de facturi de aproximativ 7,5 milioane de lei pentru investițiile de modernizare a drumurilor județene pe care Guvernul nu le mai plătește, pentru că, „a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală pentru anul în curs” și cere sistarea lucrărilor.

Guvernul continuă umilirea și condamnarea la faliment a autorităților locale, indiferent de culoarea lor politică. Prin această măsură, guvernul care s-a autointitulat „Guvernul investițiilor” devine de fapt „GROPARUL INVESTIȚIILOR”.

România nu se poate dezvolta fără investiții, iar actualul guvern demonstrează că singurele investiții pe care le face sunt doar în vorbe aruncate în vânt. A venit vremea să se apuce de treabă și să conștientizeze că România este mai mult decât câmpul de luptă dintre taberele sau „aripile” (cum le plăcea în trecut să se numească) din PNL.

Domnilor guvernanți, opriți-vă! Opriți bătaia de joc la care supuneți zi de zi autoritățile locale și pe toți românii”! Ajunge!”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În replică, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, susține totuși că for fi făcute plățile.

”Investițiile locale pot continua. Vom plăti, până în 20 iulie, toate facturile #PNDL depuse până în 15-17 iunie. Cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară. Între cele două plăți nu va fi mai mult de o lună. Autoritățile locale pot face plățile din buget, cu decontare ulterioară, este o procedură legală obligatorie, obișnuită. Nu sistăm lucrările, nu oprim dezvoltarea!”, a explicat ministrul Cseke Attila.

Declarația făcută de ministrul Devoltării contrazice însă documentul care a fost primit astăzi de Consiliul Județean Botoșani, care spune cu totul altceva, și anume că toate lucrările vor fi sistate, document care este semnat chiar de Cseke Attila în calitate de ministru.

 

Spune-ne opinia ta