Primăria Dorohoi a informat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie, care a fost pusă în discuţie, luni, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
În urma analizei ce a fost făcută la faţa locului de o comisie constituită prin ordin de prefect, s-a decis realizarea unei expertize şi a unui studiu geotehnic, fondurile urmând a fi alocate de administraţia publică locală din Dorohoi.
“Primăria Municipiului Dorohoi a adus la cunoştinţa Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă faptul că în spatele Spitalului Municipal Dorohoi există o zonă cu alunecări de teren care s-a accentuat după ploile din ultimii ani, motiv pentru care se solicită sprijin pentru găsirea unor soluţii concrete şi urgente în vederea consolidării acestui versant. A fost emis un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte pentru verificarea existenţei alunecărilor de teren din zona Spitalului Municipal şi în urma deplasării la faţa locului s-a constatat că pe terenul aparţinând domeniului public al municipiului situat în dreptul Secţiei de Psihiatrie se manifestă fenomenul de alunecări de teren urmat de o surpare a stratului vegetal pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri lungime, la o distanţă de aproximativ 0,5 metri de gardul din cărămidă al incintei spitalului”, a precizat prefectul Dan Şlincu.
Clădirea Secţiei de Psihiatrie este situată la aproximativ 10 metri faţă de locul unde pământul a început să o ia la vale şi deja au fost descoperite fisuri verticale şi oblice pe pereţii exteriori şi la nivelul fundaţiei.
“S-a propus realizarea unui studiu geotehnic, a unei expertize, şi apoi proiectul de consolidare a versantului afectat, elaborarea unei expertize tehnice la clădirea afectată în vederea realizării proiectului tehnic de consolidare şi reparaţii, monitorizarea şi urmărirea în timp a evoluţiei fenomenelor de alunecare de teren în această zonă”, a mai menţionat prefectul.