Situație atipică la Direcția de Taxe și Impozite Locale a municipiului Botoșani

Situație atipică la Direcția de Taxe și Impozite Locale a municipiului Botoșani

De la începutul acestui an, botoșănenii care au dorit să-și plătească taxele și impozitele locale s-au trezit că pentru o singură plată primesc două chitanțe.

După cum a declarat directorul Lucian Lupu, pentru fiecare proprietate, unde locuiesc doi soți spre exemplu, indiferent care dintre soți face plata impozitului, se emit două chitanțe.

Am introdus această metodă din acest an. Există un act normativ în spate, iar pentru fiecare plată se face la cota de proprietate pentru fiecare persoană în parte. Dacă la prima vedere parte ceva care nu este în regulă, vreau să vă spun că în acest mod evităm unele discrepanțe în momentul unui deces sau a altor probleme familiale”, a spus directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale, Lucian Lupu.

Unii contribuabili au rămas blocați, în momentul în care și-au plătit impozitele, cele două chitanțe primite stârnind discuții în sânul familiilor.

Nu este normal. Sunt proprietar și mi-am dobândit casa înainte de a mă căsători. Eu stau cu soția sub același acoperiș de zeci de ani de zile și primesc două chitanțe când plătesc impozitul pe proprietate. Dacă între timp mă cert cu soția și vreau să divorțez? Cum procedez?”, a declarat un botoșănean.

Directorul Lucian Lupu susține că această practică este folosită și în alte localități, municipiul Iași fiind dat exemplu.

 

Spune-ne opinia ta