Și ei sunt plătitori de taxe: "Suntem disperați, nu interesează pe nimeni de noi", strigă oamenii dintr-o comună botoșăneană! FOTO

Trăiesc într-o țară europeană, plătesc taxe și impozite, au copii cărora vor să le ofere ce este mai bun în țara lor. Însă disperarea a depășit toate limitele posibile. "Nu interesează pe nimeni de noi, suntem marginalizați", spun oamenii.

În urmă cu nici două săptămâni, un microbuz "s-a rupt" pur și simplu în gropile care, dincolo de a crea un disconfort continuu, pun în pericol viețile oamenilor (detalii și foto aici). 

Imaginile care însoțesc acest material sunt datate 31 ianuarie 2019. Oamenii din comuna Vorniceni spun că viața lor a ajuns un coșmar.

"Suntem disperați, nu știm ce să mai facem. Nu interesează pe nimeni de noi, suntem marginalizați de tot, am ajuns în halul acesta! Bine că plătim taxe și impozite și ei nu fac nimic. Să vadă o țară întreagă ce se întâmplă, doar la noi s-a ajuns așa", spune cititorul Știri.Botoșani în mesajul care însoțește fotografiile.

Pe forumul site-ului Știri.Botoșani.Ro, cetățenii din comuna Vorniceni, dar și din alte localități care se confruntă cu aceeași situație, și-au exprimat de nenumărate ori indignarea față de indiferența pe care autoritățile o manifestă, punând în pericol siguranța oamenilor și a mașinilor care au de suferit din cauza gropilor.

Iată câteva dintre strigătele de disperare:

"Ce fac politicienii pentru asigurarea unor condiții civilizate în circulația rutieră sau transportul public de persoane? Politicienii mint cu nerușinare, gândind că vor fi votați în următoarele alegeri. C-așa-i la noi, minți și 4 ani ești pe cai mari. Dar cei aleși de popor în administrația publică ce fac? Și-au mărit salariile, că e grea viața (doar pentru ei?). Mai mult, de la 1 ianuarie, odată ce a crescut salariul minim garantat (1900-2080 lei), în prima ședință de consilii locale/județeană și-au corectat/reașezat lefurile. Primăriile din țară nu au votat bugetul pe anul 2019 că n-au primit undă verde de la guvernul Dăncilă. Neștiind pe ce bani se va conta în 2019, e puțin probabil ca drumurile să fie reabilitate. Vor fi accidente, vor muri oameni și nimeni nu va răspunde. Până când? Asta-i întrebarea".  (Costache Muraru)

"Din păcate, cand am organizat Mitingul din 12 august anul trecut, vornicenenii au preferat să stea acasă în loc să vină să protesteze! Așa că ne cam merităm Soarta!" (Mihai Zaharia)

"E mare bataie de joc la noi in comuna, anul trecut s-a asfaltat pe Dumeni, Cordareni si la Vorniceni nu au vrut sa asfalteze, suntem bataia lor de joc. Bine ca platim taxe peste taxe si impozite la fel, dar ei in schimb ce ne ofera? Nimic! Asa ar trebui sa le platim si noi lor: nimic ..." (Daniel Ionesei)

Vorniceni, 31 ianuarie 2019. Ce vedeți mai jos este drumul pe care copiii circulă în fiecare zi, pe care bătrânii îl străbat din ce în ce mai greu. Este drumul pe care ambulanțele îl parcurg atunci când fiecare secundă este vitală pentru salvarea unui om. Tot prin aceste gropi sunt nevoiți să ajungă pompierii chemați să stingă incendii sau să salveze oameni și animale. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
189

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi. Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
153

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
338

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...