Serviciul de Pașapoarte funcționează și sâmbătă, cu număr mai mare de ghișee, pe fondul adresabilității crescute

Serviciul de Pașapoarte funcționează și sâmbătă, cu număr mai mare de ghișee, pe fondul adresabilității crescute

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) din Botoșani va funcționa și în weekend, numărul ghișeelor instituției a fost suplimentat, iar programul a fost prelungit în timpul săptămânii, pe fondul adresabilității crescute înregistrată în ultima perioadă.

Potrivit unei informări transmise de Instituția Prefectului, SPCP va avea fi deschis de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, dar și sâmbătă, în intervalul orar 8:00-16:00.

„Printre factorii determinanți care au generat această creștere de cereri se numără mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, faptul că oamenii vor putea din nou călători fără restricții, apropierea sărbătorilor pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor, fără a putea exclude, însă, actualul context geopolitic. Creșterea înregistrată la nivelul județului poate fi explicată și prin faptul că  la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte se adresează, în ultima perioadă, și cetățeni care provin din alte județe”, au precizat reprezentanții Prefecturii.

„Ritmul de depunere a cererilor a cunoscut o tendință de creștere în ultimele două săptămâni, iar astfel de măsuri de acest gen se iau în toate perioadele din an când se înregistrează creșteri de solicitări”, se mai menționează în comunicat.

Pentru programări, cetățenii trebuie să acceseze platforma https://epasapoarte.ro/. Cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte din țară.

 

Spune-ne opinia ta