Șeful de la Permise anunță reguli noi de circulație pe drumurile publice, începând cu luna mai!

Din 20 mai apar modificări legislative în domeniul circulației pe drumurile publice, a anunțat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public de Permise și Înmatriculări Auto Botoșani, în conferința de presă de vineri, de la Instituția Prefectului. 

Mai exact, oficialul a precizat că, începând cu această dată, va fi interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor a căror înmatriculare a fost suspendată, a mașinilor care nu corespund din punct de vedere tehnic sau nu dețin asigurare de răspundere civilă obligatorie. 

Nerespectarea acestor interdicții atrage sancțiuni contravenționale cuprinse între 1300 și 2900 lei, precum și reținerea plăcuțelor și a documentelor de înmatriculare. 

Această măsură de suspendare a înmatriculării este o chestiune de noutate, accentuează Marian Ciornea. “E un alt sistem de evidență, care aparține exclusiv autorităților locale, nu naționale, privind evidențierea vehiculelor. Evidența va fi automată, între unitățile administrativ-teritoriale și Direcția Regim Permise de Conducere. Nerespectarea acestei măsuri atrage sancțiune contravențională. Pentru recuperarea plăcuțelor, contravenientul se va prezenta la Poliția Rutieră", a precizat, șeful Serviciului Public de Permise și Înmatriculări Auto Botoșani, care spune că se așteaptă o creștere a numărului de transcrieri. "Ne și sperie avalanșa la care vom fi supuși, pentru că deja suntem sub o presiune foarte mare din punctul de vedere al volumului de lucrări, cu resurse reduse de personal".

Marian Ciornea a anunțat cu acest prilej că, în cursul lunii aprilie, au fost finalizate acțiuni de încheiere a protocoalelor de cooperare privind schimburi de informații între Instituția Prefectului, Direcția Regim Permise de Conducere și unitățile administrativ-teritoriale din județ, protocoale care prevăd obligații privind protejarea datelor personale prelucrate, instrucțiuni de interogare a aplicației informatice viitoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

Friday, 20 September 2024

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

Friday, 20 September 2024

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

Friday, 20 September 2024

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...