Șeful CNAIR a dat asigurări că drumul expres Botoșani – Suceava se va realiza

Șeful CNAIR a dat asigurări că drumul expres Botoșani – Suceava se va realiza

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a dat asigurări că proiectele de autostrăzi și drumuri expres din nord-estul țării vor deveni realitate.

Șeful CNAIR este prezent la Suceava la invitația președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că șeful CNAIR a venit la Suceava cu o echipă de specialiști din cadrul acestei instituții pentru a discuta despre autostrada A7, Drumul Nordului, autostrada A8, dar și despre drumul expres Suceava – Botoșani.

„Discutăm despre stadiul acestor investiții și perspectivele pentru ca aceste investiții să se întâmple în perioada imediat următoare”, a precizat Flutur, citat de Monitorul de Suceava.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a ținut să precizeze, la rândul său, că pentru proiectele de infrastructură mare nu este loc de scepticism.

„Mă refer aici la proiectele A7 de la Pașcani la Suceava până la Siret, la frontiera cu Ucraina, vorbim de Drumul Nordului și evident de acest drum expres, legătura între Suceava și Botoșani. Proiectele pe care le avem sunt în diferite faze de implementare. Vorbim de studii fezabilitate și de contracte semnate, dar și de documentații care sunt în execuție în momentul acesta.

Vorbim despre proiecte care nu sunt la zero, la nivel de idee, ci despre niște proiecte care încep să prindă contur. Avem Planul Investițional și Masterplanul General de Transporturi, documente strategice care sunt respectate și care au ajuns într-o linie dreaptă. Cred că nu este loc de scepticism aici. Lucrurile sunt avansate. Iar implicarea Consiliului Județean și a domnului președinte eu zic că este una care nu face altceva decât să sprijine proiectele pe care le avem”, a spus Cristian Pistol.

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
102

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
84

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
251

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...