Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

Se verifică starea construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe cursurile de apă din județul Botoșani

În perioada 7-9 octombrie 2019 are loc în județul Botoșani acţiunea anuală de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător.

Comisia de verificare va controla următoarele:

• Starea tehnică şi funcţională a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu: asigurarea continuităţii liniei de apărare, modul de întreţinere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces şi a zonelor de dig-mal, starea funcțională a lucrărilor de subtraversare etc.

• Starea tehnică şi funcţională a barajelor şi digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici (categoría C şi D) a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente care au rol de atenuare a viiturilor.

• Lucrările de regularizare a cursurilor de apă cu evidențierea punctelor critice, inclusiv cele semnalate de autoritățile locale (eroziuni de mal, cursuri de apă colmatate, etc.)

• La nivelul Comitetelor locale şi al Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor,

• La nivelul Consililului Județean Botoșani și a unităților administrativ teritoriale se va verifica stadiul implementării hărților de risc la inundații în planurile de urbanism și amenajarea teritoriului de interes județean și local.

• Stadiul măsurilor și acțiunilor desfășurate la nivelul județului în vederea implementării Planului de măsuri pentru diminuarea riscului la inundații prevăzute în HG nr.846/2010 pentru aprobarea Strategiei Naționale de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung.

Aceste verificări sunt anuale şi se realizează de către reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene - Centrele Operaţionale şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – filialele judeţene, Regiei Naţionale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă Generate de Inundaţii.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
280

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
780

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...