Se efectuează recunoașterea în județ a pozițiilor pentru punctele de lansare a 10 rachete antigrindină (fotogalerie)

Se efectuează recunoașterea în județ a pozițiilor pentru punctele de lansare a 10 rachete antigrindină (fotogalerie)

Înființarea unor puncte de lansare a rachetelor antigrindină în județul Botoșani, tot mai aproape de a deveni realitate! 

„În urma demersurilor făcute împreună cu directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani, Cristian Delibaș, la Ministerul Agriculturii, domnul ministru Adrian Chesnoiu și-a arătat toată deschiderea față de proiectul de combatere a grindinei în județele Botoșani și Suceava”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

În aceste zile, dr. ing. Dan Axinte – director de zonă și consilier al Directorului General al Societății Intervenții Active în Atmosferă SA București, membru fondator al proiectantului general al Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor și dr. Daniel Florea – fizician și director de program al Unității de combatere a căderilor de grindină – Moldova 1 – Iași, efectuează recunoașterea în județ a pozițiilor pentru punctele de lansare a rachetelor antigrindină. Studiul de prefezabilitate a identificat ca oportună înființarea a 18 puncte de lansare pentru județele Botoșani și Suceava, 10 dintre ele pe teritoriul județului nostru. Punctele vor fi aprobate în CTE-ul Ministerului Agriculturii pe 26 mai.

Grupul de rachete va asigura protecția culturilor agricole de pe 515,6 hectare din cele două județe, a populației, infrastructurii și bunurilor din 201 localități care sunt expuse căderilor masive de grindină. Valoarea investiției va depăși 4 milioane de euro. Prin acestea vor fi create și 90 noi locuri de muncă prin angajarea personalului care va opera sistemele antigrindină.

Planurile și rezultatele de etapă ale acestui proiect au fost prezentate astăzi în cadrul unei întâlniri cu echipa de experți, întâlnire la care au participat prefectul Sorin Cornilă și directorul DAJ Botoșani, Cristian Delibaș.

(Comunicat de presă)








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
93

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
591

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
206

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...