Se crapă străzile din municipiu! FOTO

Se crapă străzile din municipiu! FOTO

Situație îngrijorătoare pe mai multe străzi din municipiul Botoșani. Asfaltul care a fost turnat în urmă cu trei-patru ani a început să pocnească, pe unele porțiuni fiind pusă în pericol chiar circulația.

Cele mai mari probleme sunt pe strada Săvenilor, unde pe o distanță de câțiva zeci de metri asfaltul practic a crăpat și s-au creat valuri.

Astfel de probleme sunt și pe strada Bucovina, pe Împărat Traian și chiar pe unele porțiuni de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Unul dintre motivele pentru care au apărut astfel de stricăciuni este apa infiltrată de la ploi care din cauza conductelor subdimensionate a început să iasă prin asfalt.

Primarul Ovidiu Portariuc a inspectat în cursul zilei de miercuri străzile pe care au apărut astfel de probleme și a spus că va numi o comisie de control care va stabili dacă este și vina constructorului sau a proiectanului.

“Pe unele străzi din Botoșani, asfaltate cu ceva vreme în urmă, s-a infiltrat apa subteran și a început să pocnească asfaltul, să fie vălurit și va trebui refăcut. O parte dintre lucrări sunt în garanție, o parte nu. Voi face o comisie de control să facem inclusiv o expertiză tehnică cu carote de asfalt să vedem dacă nu s-a respectat documentația tehnică în timpul asfaltării, calitatea materialului sau sunt defecțiuni de proiectare. Trebuie să identificăm pentru că este vorba de pierderi de miliarde. Eu am crezut că lucrările făcute cu 3-4 ani în urmă sunt de bună calitate, s-au băgat 500 de miliarde în asfaltări, dacă începem acum să refacem... Am spus că mergem înainte, nu înapoi să reparăm.", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a mai precizat că a cerut de la compartimentul investiții o situație cu valoarea lucrărilor, cine le-a executat, termenele de garanție.



 



“Comisia de control va evalua lucrările făcute în ultimii cinci ani. Trebuie să avem o atenție sportiă pe tot ce înseamnă proiectare, dimensionare canalizări . Măcar trebuie să învățăm din greșelile trecutului să nu se mai repete.", a adăugat primarul.





 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
715

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
332

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...