Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Consilierul județean Mirela Saucă a cerut explicații, în cadrul ședinței de joi, cu privire la incendiul produs pe 14 septembrie a.c., la groapa de gunoi din apropierea localității Victoria, din comuna Stăuceni. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a asigurat că va fi întocmit un raport scris în acest sens, însă un reprezentant al Direcției de Servicii Publice (DSP) a ținut să ofere un răspuns la cald.

„A fost un incident, aprindere a gunoaielor, care nu putea fi prevăzut. Nu au fost victime omenești și nu au fost pagube materiale. Toate instalațiile de luptă împotriva incendiilor de la obiectiv erau funcționale. A fost un accident”, a lămurit Remus Maftei, angajat al DSP.

Amintim că, în urma arderii a peste 2000 de metri pătrați de gunoi la unica rampă ecologică de colectare a tuturor deșeurilor din județ, societatea care administrează spațiul, Diasil SA, a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 130.000 de lei.

Pentru lichidarea incendiului, pompieri din patru autospeciale cu apă și spumă ai ISU Botoșani au depus eforturi continue mai bine de 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
208

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
269

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
183

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...