Se ascut "săbiile" înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani

Se ascut "săbiile" înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani

Consilierul Eugen Țurcanu contestă modul în care reprezentanții Executivului Primăriei, respectiv primarul Cosmin Andrei, a înțeles să abordeze problematica aprobării bugetului municipiului Botoșani.

Bugetul nu este publicat. Noi am fost notificați ieri că ședința de Consiliu Local are loc pe data de 21 aprilie și bugetul nu a fost publicat pe site-ul Primăriei, pentru a putea fi studiat și a pregăti și formula amendamente, atât pe direcția pe care o conduc cât și pentru bugetul per ansamblu al municipiului. Bugetul sintetizat care l-a prezentat domnul primar, extrem de părtinitor și foarte răzbunător, a declarat consilierul liberal Eugen Țurcanu.

În ceea ce privește Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, în calitate de director al acestei unități, susține că pe partea de dezvoltare, s-a tăiat tot tot ce a propus.  

Nu știu mai mult, aștept doar să văd publicat varianta finală și să cum se va împărți acest buget generos, cel mai mare buget pe care l-a avut municipiul Botoșani vreodată, datorită cotelor defalcate care rămân la municipiu, a mai adăugat Eugen Țurcanu.

Pe de altă parte, primarul Cosmin Andrei a declarat că nu intră în jocurile și declarațiile politice ale consilierilor.

Bugetul este vizibil. Poate fiind studiat de oricine. Avem un buget în sumă de 32 de milioane de lei pentru dezvoltare. Nu mă aștept la modificări de substanță. Am asigurat bugetul de funcționare al Primăriei și în continuare o prioritate va rămâne reabilitarea străzilor. În ceea ce privește declarațiile politice ale unor consilieri, nici nu le cunosc și nu mă bag să le răspund în vreun fel, a precizat succint edilul municipiului Botoșani.

Cu siguranță, ședința extraordinară a CL va fi una furtunoasă, liberalii și social democrații având divergențe de opinie pe tema sumelor și a valorilor alocate pe segmentele bugetate.

 

Spune-ne opinia ta