Sală de sport construită de CNI pentru o școală din Botoșani (fotogalerie)

Sală de sport construită de CNI pentru o școală din Botoșani (fotogalerie)

Este vorba despre Școala Gimnazială „Sfânta Maria”, instituție cu unul din cele mai mari efective de elevi din oraș, care funcționează fără sală de sport. Prin Compania Națională de Investiții (CNI), va fi construit un astfel de obiectiv pe o suprafață de peste 1.000 mp.

Primăria Municipiului Botoșani a accesat în acest sens Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS) care are în derulare o serie de proiecte pilot (Subprogramul Săli de Sport – Sală de educație fizică școlară).

Proiectul este estimat la valoarea de 3 milioane de lei. 

Procedura privind construcția acestui obiectiv se află într-un stadiu destul de avansat. Municipalitatea botoșăneană a predat astăzi amplasamentul proiectantului și constructorului – asociere contractată de CNI-SA. 

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor: aproximativ 12 luni.

Potrivit proiectului tip, sala de sport va avea și vestiare de schimb, grupuri sanitare cât și spații tehnice și va fi racordată la toate utilitățile. 

„În mai multe vizite de lucru pe care le-am avut la această unitate de învățământ dar și în cadrul ședințelor de la Primărie, conducerea școlii a solicitat construirea unei săli de sport. Am căutat soluții pentru a putea oferi elevilor posibilitatea de a avea ore de educație fizică în cele mai bune condiții pe perioada întregului an școlar”, a precizat primarul Cosmin Andrei. 

Școala Gimnazială „Sfânta Maria” are peste 150 de elevi și 30 cadre didactice, pregătind școlari de la clasele pregătitoare până la anul terminal de gimnaziu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzina și motorina s-au scumpit din nou: Motorina e la maximul anului, benzina n-a mai avut un preț atât de ridicat de vara trecută

Marţi, 26 Septembrie 2023
130

Prețurile la benzină și motorină au crescut puternic de la mijlocul verii și până în prezent, țara noastră întâlnind ultima oară o scumpire atât de accentuată &...

Ziua Europeană a Limbilor, marcată cu traduceri creative la școala din Trușești

Marţi, 26 Septembrie 2023
108

Pentru că apei i-a fost dată puterea de a deveni seva vieții pe Pământ, astăzi, de Ziua Europeană a Limbilor, elevii claselor a VI-a A și B  de la Liceul "Demostene Botez" ...

Pacient externat din spital, dispărut fără urmă. Rudele îl caută de câteva zile

Marţi, 26 Septembrie 2023
239

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Petricani, care nu a mai ajuns acasă după ce a fost internat pentru îngrijiri me...