S-AU IMPARTIT PREFECTURILE!

S-AU IMPARTIT PREFECTURILE!
Cele doua tabere, PSD si PD-L, au cazut de acord sa aplice regula propusa de baronul PSD de Teleorman, Liviu Dragnea: in judetele in care unul dintre cele doua partide are presedintele consiliului judetean, sa primeasca si prefectul.

Astfel, la Botosani, conform intelegerii de la centru, Prefectura va fi predata la cheie unui pedelist, care va conduce judetul in tandem cu presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac!

Legea lui Dragnea“ politizeaza la vedere functia prefectului, aparent inalt functionar public.

Algoritmul de impartire a prefectilor i-a multumit si pe PSD-isti, si pe PDL-isti.

Astfel, social-democratii ar urma sa ia din start 17 prefecturi.

Dupa intelegerea de vineri, democrat- liberalii isi vor desemna prefecti in 14 judete. Celelalte 10, plus municipiul Bucuresti, castigate de PNL, UDMR sau FDRG urmand sa se imparta in mod egal. Din cele sase prefecturi care ar mai reveni PDL, patru - Mures, Harghita, Covasna, Satu-Mare - ar putea ajunge la UDMR, in cazul unei intelegeri politice cu Uniunea.

Bilantul a fost satisfacator pentru Mircea Geoana. Multumit ca s-a facut un pas inainte“ s-a declarat si presedintele PDL, Emil Boc. Din calculele liderilor celor doua partide, duminica ar urma sa fie semnate Pactul pentru Romania, protocolul politic PDL-PSD si avizat programul de guvernare.

Singurul obstacol intre PDL si PSD a ramas UDMR, pe care democrat-liberalii au promis initial sa o ia la guvernare.

Variantele PDL, inainte de intalnirea de astazi cu alesii din teritoriu, erau fie sa convinga Uniunea sa se retraga singura, in schimbul promisiunii unor functii pe plan local sau in agentii, fie incheierea unui acord de sustinere parlamentara contra unor avantaje similare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
86

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
77

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2450

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...