S-a stabilit ordinea de prioritate finală în repartizarea locuințelor ANL

S-a stabilit ordinea de prioritate finală în repartizarea locuințelor ANL

Consilierii locali au aprobat lista privind ordinea finală de repartizare a locuințelor pentru tineri realizate prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Ordinea de prioritate în repartizarea locuințelor pentru tineri  va sta la baza aprobării listei de repartizare care se întocmește prin preluarea solicitanților înscriși în lista finală de prioritate, care fac dovada îndeplinirii criteriilor de acces la o locuință ANL, urmărindu-se asigurarea spațiului locativ la care au dreptul solicitanții de locuință și evitându-se repartizarea unor spații excedentare.

„Legiuitorul a stabilit mai multe filtre de control, la întocmirea listei de repartizare, care va urma acestei loste finale, se va mai efectua o verificare a beneficiarilor în ceea ce privește vârsta, activitatea și nedeținerea unei locuințe în municipiul Botoșani, cei care nu îndeplinesc una dintre aceste cerințe va fi exclus de la repartizare. Astfel, faptul că un solicitant figurează în lista finală nu-i garantează și primirea unei repartiții în situația în care nu va mai îndeplini condițiile de acces la o locuință ANL la data repartizării”, se arată în Raportul de specialitate.

 

Spune-ne opinia ta