S-a semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic al șoselei de centură a municipiului Botoșani prin Curtești

S-a semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic al șoselei de centură a municipiului Botoșani prin Curtești

S-a semnat contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești, a anunțat vineri primarul Cosmin Andrei.

Potrivit sursei citate, suma destinată realizării proiectului tehnic este de 3,9 milioane de lei, termenul de finalizare fiind 29 martie 2023.

„Este un proiect ambițios și necesar, care va garanta dezvoltarea, nu doar a municipiului, ci și a județului. Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești va fi legată de Drumul expres Botoșani – Suceava – Siret”, a precizat Andrei.

În paralel cu elaborarea proiectului tehnic, va fi realizat Planul Urbanistic Zonal al traseului și va fi elaborată documentația aferentă  Proiectului de Hotărâre de Guvern privind declararea obiectivului de utilitate publică.

„În linii mari, șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta. Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești - traseu pe care este  prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona, pe lângă Ferma de mere Curtești și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași”, arată reprezentanții Primăriei.

Șoseaua de centură va avea conectivitate cu drumul E85 București – Suceava – Siret și cu drumul E58 București - Iași -  Ungheni.

După finalizarea proiectului tehnic, va urma contractarea unui constructor, valoarea lucrărilor fiind estimată la 42 milioane de euro.

Șoseaua de centură este un proiect inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani” și finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

 

Spune-ne opinia ta