S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Eminescu” (video)

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Eminescu” (video)

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu” a fost semnat, luni, de primarul Cosmin Andrei și reprezentanții constructorilor care au câștigat licitația.

Edilul-șef a prezentat succint istoricul demersurilor întreprinse pentru restaurarea obiectivului și a subliniat că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în termen de cinci zile, perioadă de constituire a garanției.

„Mulțumesc echipei care s-a ocupat bunul mers al acestei licitații, pe care am atribuit-o cu greu, după un demers care a început încă din anul 2013, atunci când s-a semnat un contract de finanțare pentru restaurarea Teatrului „Mihai Eminescu”, cu o valoare de 21 milioane de lei, plus 2% de la bugetul local. A mai fost apoi un contract, pentru că s-au descoperit o serie de inadvertențe la Teatrul „Mihai Eminescu” și s-a făcut consolidarea pentru tot ceea ce a însemnat structura de rezistență, consolidare care s-a închis în acest mandat și fără de care nu puteam să continuăm lucrările de reabilitare. Au fost apoi organizată o licitație care nu a avut niciun câștigător, dar iată, după aceste demersuri, care s-au întins pe parcursul mai multor ani, suntem astăzi aici într-un moment bun pentru municipiul Botoșani în care începem lucrările la Teatrul Mihai Eminescu și cu ajutorul lui Dumnezeu le terminăm în decembrie 2023”, a afirmat Andrei.

Semnarea contractului s-a efectuat în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

„Pentru a se întâmpla acest lucru am și garanția constructorului care este astăzi aici, am garanția echipei care este alături de noi și sprijinul doamnei președinte fără de care nu am dus la bun sfârșit niciun demers important din municipiul Botoșani, parte a județului Botoșani”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Președintele CJ a atras atenția că investiția a fost îndelung așteptată și semnarea contractului de execuție reprezintă un moment administrativ deosebit de important.

„Este motivul pentru care botoșănenii și-au pus încrederea în dumneavoastră, domnule primar Cosmin Andrei. V-au dat votul să reparați, să faceți ce alții nu au fost în stare să termine. Vă felicit pentru că ați găsit soluția pentru a reda botoșănenilor această clădire emblematică a municipiului Botoșani”, a spus Doina Federovici.

Prețul de adjudecare a licitației a fost de 42,9 milioane lei, față de 47,5 milioane lei cât estimase conducerea Primăriei. Lucrările vor fi executate de Asocierea SC D&D Construct SRL – SC Aedificium Projektentwicklung SRL Cluj cu subcontractanții: SC Intelitech Group SRL Botoşani, SC Meridian SRL Botoşani, SC Sigma Instalgaz SRL Botoşani, SC Ice Computers SRL Botoşani și SC Danignisim SRL Suceava.

Autorităților locale sunt nevoite să împrumute aproximativ 5,4 milioane de euro pentru acoperirea tuturor cheltuielilor legate de reabilitarea Teatrului „Eminescu”.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta