Regulament nou pentru locurile de parcare din municipiul Botoșani

Regulament nou pentru locurile de parcare din municipiul Botoșani

În ședința de Consiliu Local programată pentru joi, aleșii locali vor vota modificări la actualul regulament al parcărilor rezidențiale.

Consilierii municipali USR, Raluca Curelariu și Marcel Ghiorghiță au anunțat că vor participa la o ședință de lucru la nivelul Primăriei, unde se vor dezvolta modificările ce vor fi aduse atât pentru locurile de parcare concesionate de botoșăneni.

Parcările reprezintă o mare problema pentru noi toți, motiv pentru care, atât eu cat si colegul meu Marcel Ghiorghiță vom participa la această discuție. La licitație pot participa doar persoanele care locuiesc pe o rază de 60 de metri față de amplasamentul parcării, iar cei doresc să rezerve locuri de parcare pot fi și persoane fizice ce dețin autoturisme în leasing sau în baza unui contract de închiriere sau comodat. Se poate închiria doar un singur loc de parcare pentru un singur apartament, indiferent de numărul de familii ce locuiesc la adresa respectivă. Nu pot închiria locuri de parcare persoanele ce dețin garaj. În cazul în care mai rămân locuri libere, după licitație, se poate aloca al doilea loc de parcare per apartament, a precizat consilierul local, Raluca Curelariu.

Se vor putea atribui locuri de parcare pentru autovehicule cu masa maxima autorizata de pana la 3.5t cu dimensiuni maxime de 5.2m lungime si 2m lățime (fără oglinzi). Beneficiarii locurilor de parcare nu pot utiliza elemente de limitare sau restricție a accesului in locul de parcare. Blocarea roților ce ocupă abuziv locuri de parcare rezervate si ridicarea acestora daca într-un interval de 3h nu este plătită taxa de deblocare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta