Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!
Având în vedere că în această perioadă elevii sunt în vacanţă, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea acestora, precum şi a părinţilor, cu sfaturi preventive pentru evitarea producerii de evenimente neplăcute .
 
Recomandări pentru copii:
-Atunci când sunteţi singuri acasă, țineţi ușa locuinței închisă, și nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de părinții voştri!
-Nu părăsiţi locuinţa fără a le spune părinţilor/bunicilor unde şi cu cine plecaţi ori ora la care veţi reveni acasă!
-Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute!
-Nu oferiţi persoanelor cunoscute pe internet informaţii despre voi şi restricţionaţi accesul necunoscuţilor la profilul vostru de pe reţelele de socializare!
-Renunţaţi la comunicarea virtuală cu persoane care vă provoacă neplăceri sau frică şi anunţaţi de îndată un adult dacă deveniţi victima unei agresiuni pe internet!
-Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice şi traversaţi întotdeauna numai pe trecerea de pietoni!
 
Recomandări pentru părinţi: 
-Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
-Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă !
-Asiguraţi-vă că ştiu numele dumneavoastră complet sau pe cel al bunicilor, numerele de telefon/adresa, pe care să le poată divulga în situaţia în care s-au rătăcit!
-Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adrian Ştefură, preşedinte ALDE Şendriceni: Ipocrizia din aceste zile a unor lideri politici!

astăzi, 08:15
21

Comunicat:Am ajuns în situația în care oficiali ai statului român ne spun, după 1 lună în care românii au murit pe capete din cauza Covid-19 (peste 1000 în u...

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Miercuri, 20 Octombrie 2021
582

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișc...

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Miercuri, 20 Octombrie 2021
682

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut l...