Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!
Având în vedere că în această perioadă elevii sunt în vacanţă, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea acestora, precum şi a părinţilor, cu sfaturi preventive pentru evitarea producerii de evenimente neplăcute .
 
Recomandări pentru copii:
-Atunci când sunteţi singuri acasă, țineţi ușa locuinței închisă, și nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de părinții voştri!
-Nu părăsiţi locuinţa fără a le spune părinţilor/bunicilor unde şi cu cine plecaţi ori ora la care veţi reveni acasă!
-Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute!
-Nu oferiţi persoanelor cunoscute pe internet informaţii despre voi şi restricţionaţi accesul necunoscuţilor la profilul vostru de pe reţelele de socializare!
-Renunţaţi la comunicarea virtuală cu persoane care vă provoacă neplăceri sau frică şi anunţaţi de îndată un adult dacă deveniţi victima unei agresiuni pe internet!
-Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice şi traversaţi întotdeauna numai pe trecerea de pietoni!
 
Recomandări pentru părinţi: 
-Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
-Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă !
-Asiguraţi-vă că ştiu numele dumneavoastră complet sau pe cel al bunicilor, numerele de telefon/adresa, pe care să le poată divulga în situaţia în care s-au rătăcit!
-Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
98

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
124

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...