Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!
Având în vedere că în această perioadă elevii sunt în vacanţă, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea acestora, precum şi a părinţilor, cu sfaturi preventive pentru evitarea producerii de evenimente neplăcute .
 
Recomandări pentru copii:
-Atunci când sunteţi singuri acasă, țineţi ușa locuinței închisă, și nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de părinții voştri!
-Nu părăsiţi locuinţa fără a le spune părinţilor/bunicilor unde şi cu cine plecaţi ori ora la care veţi reveni acasă!
-Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute!
-Nu oferiţi persoanelor cunoscute pe internet informaţii despre voi şi restricţionaţi accesul necunoscuţilor la profilul vostru de pe reţelele de socializare!
-Renunţaţi la comunicarea virtuală cu persoane care vă provoacă neplăceri sau frică şi anunţaţi de îndată un adult dacă deveniţi victima unei agresiuni pe internet!
-Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice şi traversaţi întotdeauna numai pe trecerea de pietoni!
 
Recomandări pentru părinţi: 
-Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
-Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă !
-Asiguraţi-vă că ştiu numele dumneavoastră complet sau pe cel al bunicilor, numerele de telefon/adresa, pe care să le poată divulga în situaţia în care s-au rătăcit!
-Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
107

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
133

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
149

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...