Cetăţeni deranjaţi de traficul greu de pe două străzi din municipiul Botoşani

Cetăţeni deranjaţi de traficul greu de pe două străzi din municipiul Botoşani

Disconfortul creat de traficul greu de pe şoseaua de centură a municipiului Botoşani a fost reclamat, la primărie, de mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe străzile Petru Rareş şi Maramureş.

Oamenii au depus un memoriu şi solicită luarea unor măsuri în cazul maşinilor de mare tonaj care tranzitează cele două zone.

Situaţia va fi analizată de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani. Viceprimarul Cosmin Andrei nu consideră oportună montarea unor limitatoare de viteză pentru că, în opinia sa, disconfortul  generat de zgomot şi trepidaţii ar fi şi mai mare.

O nouă şosea de centură ar duce la soluţionarea nemulţumirilor oamenilor, dar este o investiţie greu realizabilă în acest moment.

"Locatarii de pe strada Maramureş şi de pe strada Petru Rareş au depus o sesizare privind disconfortul produs din cauza traficului greu pe şoseaua de centură, Petru Rareş, şi propun o soluţionare a acestei probleme. Eu nu consider oportună instalarea limitatoarelor de viteză fizice pentru că disconfortul ar fi mai mare în cazul camioanelor care ar trece peste acele indicatoare, trepidaţiile ar fi intensificate, dar aşa cum facem cu toate propunerile şi aceasta va fi supusă dezbaterii în proxima şedinţă de sistematizare a circulaţiei. O soluţie ar fi prin înfiinţarea unei şosele de centură ocolitoare a municipiului Botoşani pentru a nu mai avea trafic greu pe strada Petru Rareş, dar această investiţie este una de durată. Pe tronsoanele de pe Petru Rareş sunt limitări pentru camioane la 30 de km/h, aici aşteptăm concursul colegilor de la Poliţia Rutieră care prin verificări cu aparatele radar pot limita disconfortul produs”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta