Radu Judele, fostul administrator public al județului Botoșani, a predat armele... la propriu

De la începutul anului 2023, polițiștii au întocmit 5 dosare penale și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 lei, pentru nerespectarea obligațiilor privind păstrarea și portul armelor.

Radu Judele, fostul administrator public al județului Botoșani, a predat armele... la propriu

   Foto: www.cursuri-arme-ploiesti.ro

Potrivit Șefului Serviciului Arme, Explozivi și Susbstanțe Periculoase din cadrul IPJ Botoșani, comisar șef de poliție Râznic Cristian, polițiștii au verificat, de la începutul anului 2023 și până în prezent, aproximativ o mie de persoane deținătoare de arme, iar în urma controalelor au fost anulate 20 de permise de port armă, măsuri dispuse ca urmare a nerespectării obligațiilor privind păstrarea și portul acestora.

În același context, au fost întocmite 5 dosare penale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 lei.

Joi, 7 decembrie 2023, fostul administrator public al județului Botoșani, Radu Judele, trebuia să predea armele deținute către IPJ Botoșani - Serviciul Arme, Explozivi și Susbstanțe Periculoase, termenul de predare fiind stabilit pentru ora 9.00 dimineața, potrivit celor precizate de comisar șef de poliție Râznic Cristian.

Radu Judele rămâne și fără arme după ce magistrații Tribunalului Vaslui au admis cererea IPJ Botoșani prin care se cerea predarea acestora către un armurier autorizat, potrivit vremeanoua.ro

 «Admite cererea I.P.J. Botoșani, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Permite inculpatului Judele Radu să părăsească imobilul din municipiul Iași, în ziua de 07.12.2023, pentru a se deplasa în municipiul Botoșani în vederea depunerii la un armurier autorizat a armelor pe care le deține la locuința sa din Botoșani. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui.

Radu Judele, cercetat sub control judiciar.

Dacă în cazul lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, instanța a decis arest prelungit, față de fostul administrator public al CJ Botoşani, Radu Judele, magistrații au decis, în data de 18 octombrie 2023, înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Radu Judele a reușit să scape, pentru moment, de acuzațiile de “luare de mită”, fiind cercetat sub aspectul infracțiunii de “trafic de influență”.

 

Spune-ne opinia ta