Protest pentru drumuri mai bune în județul Botoșani - FOTO

Zeci de localnici din comunele Mihălășeni și Dângeni, dar și din localitățile alăturate, au mărșăluit cu mașinile de DJ294 cu scopul de a atrage atenția administratorului drumului, respectiv Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, aflată în subordinea Consiliului Județean, cu privire la starea avansată de degradare a șoselei.

Protest pentru drumuri mai bune în județul Botoșani - FOTO

 Protest pentru drumuri mai bune  

S-au săturat să trăiască izolați din cauza unui drum care nu a văzut niciodată un petec de asfalt. Zeci de șoferi din comunele Mihălășeni și Dângeni, au ieșit, duminică, în stradă pentru a-și striga nemulțumirea, oamenii arătând cu degetul către cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și Consiliul Județean, care au în administrare DJ294 care face legătura între Mihălășeni și Dângeni. Pe o porțiune de aproximativ 12 kilometri drumul este de pământ și pe alocuri acoperit cu piatră, iar cei care sunt nevoiți să circule pe acest tronson fie merg cu viteza melcului, fie bagă periodic adânc mâna în buzunar pentru a-și repara autoturismele.



Sătui ca în anul 2016, într-o țară europeană, să circule pe un drum care arată ca acum 30 de ani, zeci de șoferi au mărșăluit cu mașinile între Dângeni și Mihălășeni. Peste 40 de autoturisme s-au adunat lângă Primăria Mihălășeni, afișând pancarte cu diverse mesaje, cum ar fi "Pentru toți cei ce nu ies, s-aveți parte de progres când vom avea noi drumuri express!", "Reparații, asigurare, rovignetă, ITP-drumuri de mizerie!". Însoțiți de polițiști și de jandarmi, șoferii au mers în coloană, fluturând steaguri și claxonând, pe drumul care face legătura între Mihălășeni și Dângeni, dorind în acest mod să atragă atenția asupra stării proaste a carosabilului, sperând ca și acest tronson, ca multe altele din județ, să intre cât mai curând în atenția autorităților.

"Protestul nu are culoare politică. Ne-am adunat noi, comunitatea de șoferi. Participă la protest și șoferi din localități mai îndepărtate", a spus Loredan Bolocan, organizatorul protestului.

"Este un drum foarte rău. Când au auzit că facem protest au încercat să facă ceva, au dat cu lama și l-au făcut mai rău. O dată pe lună intru cu mașina în service, bucșă, telescoape, sunt varză. Vrem măcar să ne facem auziți. Ambulanța când vine mai e cu mai e dar când se duce cu un bolnav mai rău îi face până ajunge la spital", a spus și Florin Doroftei.

Un alt șofer, care a participat la protest, a spus că a ajuns să meargă o singură dată pe lună la rude în Mihălășeni din cauza stării drumului. Protest prin ninsoare, pe bicicletă

Nu are mașină, dar a ieșit la protest cu bicicleta! Un pensionar din localitatea botoșăneană Mihălășeni s-a alăturat, duminică, zecilor de șoferi care au protestat din cauza stării proaste a DJ294 ce leagă Mihălășeni de Dângeni.

Ilie Cuzencu circulă des pe acest drum și arată cu degetul către reprezentanții Consiliului Județean și cei ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri care au în administrare acest tronson de drum județean, fiind revoltat de faptul că în anul 2016, într-o țară care se vrea europeană, sunt astfel de drumuri pe care șoferii își distrug autoturismele.

"Stăm de atâția ani în gârla asta și nu s-a putut asfalta un drum de câțiva kilometri? Cei de la județ nu pot să asfalteze 10 km de drum, stăm aici izolați. Fac naveta la Trușești cu bicicleta și îmi este foarte greu. Acum au scos pământul pe marginea șoselei și nu pot trece mașinile. Au auzit de protest și au băgat autogrederul. De plătit repede ne încasează dacă nu avem plătite roviniete și te costă cât nu face mașina. Foarte bine că au ieșit cei cu mașinile să protesteze", a spus Ilie Cuzencu.

Bărbatul a însoțit coloana de mașini de la Primăria din Mihălășeni până la ieșirea din sat, spre Dângeni.

Anul acesta, astfel de proteste au fost organizate pe mai multe drumuri județene botoșănene, iar banii alocați de Consiliul Județean au fost pentru peticiri.

 

Spune-ne opinia ta