Proprietarii de terenuri intarzie finalizarea magistralei de gaz

Proprietarii de terenuri intarzie finalizarea magistralei de gaz
Problema intarzierii finalizarii Magistralei de Gaz Harlau-Botosani a ajuns si in atentia presedintelui Consiliului Judetean.

Conducerea institutiei a cerut companiei care executa lucrarea sa prezinte motivele care au dus la nerespectarea termenului limita a proiectului, iar raspunsul nu a intarziat sa apara: din cauza botosanenilor lucrarile nu vor fi finalizate la timp. Potrivit companiei, se confrunta cu dificultati in a primi acceptul proprietarilor de teren pentru a trece conducta de gaz pe suprafata lor de teren.

Presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, s-a aratat surprins de acest fapt, cu atat mai mult cu cat, initial, detinatorii de teren au fost de acord cu proiectul. Pentru a rezolva situatia, democrat-liberalul Tabuleac se va deplasa in localitatile cu pricina.

Compania care se ocupa de executia lucrarilor, Transgaz SA Medias, mi-a comunicat ca intampina dificultati din cauza proprietarilor de teren care nu accepta trecerea conductei pe suprafetele lor de teren. Atunci cand s-a scos autorizatia de constructie s-a avut acceptul detinatorilor de terenuri, nu inteleg de ce acum refuza, a precizat seful Consiliului Judetean.

Din pacate, problemele nu se opresc aici. Si la trecerea conductei prin zonele impadurite lucrurile decurg greoi, din cauza obtinerii unor avize. In acest sens, atat seful CJ, cat si prefectul, vor avea o intalnire cu seful local de la Romsilva in vederea gasirii unor solutii pentru grabirea situatiei. Conducerea CJ s-a aratat vadit deranjata de aceasta intarziere, mentionand ca este foarte grav ca termenele nu se respecta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
20

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
418

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
53

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...