Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) din Suceava, a fost prezent la finalul săptămânii trecute la Botoșani pentru a participa la un eveniment politic marca Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani.
Promisiuni de susținere de la un președinte de lângă noi
La fel cum ceilalți oameni politici, veniți din alte județe ale țării, l-au asigurat pe Valeriu Iftime de susținerea lor în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, așa a făcut și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
„Nașul cel mare al domnului Iftime este președintele Nicolae Ciucă și mai suntem noi doi, eu cu domnul Bolojan, care garantăm pentru el. O să spun ceva din casă mai întâi. Cum l-ați pescuit, cum l-ați găsit, foarte bine. Domnule președinte Ciucă, poate cea mai frumoasă și mai clară declarație a PNL pe zona aceasta a Moldovei este că am avut curajul și ați avut dumneavoastră curajul să aduceți un om și să îl băgați în luptă, care vine din mediul de afaceri într-o zonă cu un PIB modest față de media României. Asta este o declarație pe bune de dezvoltare. Eu trebuie să recunosc că vin din bugetar și sunt președinte, iar domnul Iftime vine din lumea oamenilor de afaceri. Asta este soluția pentru Nord-Est și pentru întreaga României. Dezvoltarea o poți face cu oameni care știu să facă dintr-un leu doi”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) din Suceava.
Gheorghe Flutur a venit cu o idee dacă Valeriu Iftime va câștiga alegerile din acest an electoral, aceea de a uni Botoșaniul și Suceava.
„În Suceava și Botoșani avem ușor peste un milion de locuitori. Suceava are 680 de mii, iar Botoșani 380 de mii. Depășim un milion și suntem aici la o azvârlitură de băț unii de alții. Eu am trei mandate de președinte, nu mi-a fost ușor nici mie. După trei mandate pot să spun că lucrez mai ușor, pentru că oamenii au început să vadă niște rezultate. La început eram în faza «voi face», acum unde te duci pui mâna pe ceva ce ai făcut tu sau primarii tăi și e mult mai ușor”, a declarat Gheorghe Flutur.
Vești bune despre A7, parte din Autostrada Moldovei
În prezența a sute de liberali și a zeci de reprezentanți ai mass-mediei centrale și locale, Gheorghe Flutur a ținut să facă și dezvăluiri pe plan administrativ.
În urmă cu două zile au fost semnate actele pentru indicatorii tehnico-economici pentru prelungirea Autostrăzii A7, care face parte din Autostrada Moldovei și va trece prin Botoșani.
„Vă aduc o veste bună. Zilele viitoare voi semna contractul pentru Drumul Rapid, prelungirea lui A7, Suceava – Botoșani, 130 de milioane de euro (...) De aceea vă provoc la programul Suceava la autostradă, Botoșaniul la autostradă pentru că am pe telefon ce mi-a scris ministrul Boloș adineauri (n.r. 5 aprilie 2024). Era la avizare pentru A7 și a trecut de Ministerul de Finanțe, deci va fi în ședința pregătitoare A7 Pașcani – Suceava, 1,82 miliarde de euro, 62 km, săptămâna viitoare avem indicatorii tehnico-economici. Cu doamne ajută să dăm drumul la construcția de la pașcani și pe urmă spre Siret”, a conchis Gheorghe Flutur.
În luna februarie a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru A7, Pașcani – Suceava. Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent. Lotul 1, 33 de kilometri, va avea un Nod rutier la Roșcani cu descărcare în DJ 208C, iar cel de-al doilea Lot, de 28,97 km, va avea Nodul Rutier la Aeroport și drum de legătură între DN 29 și Aeroport.
Autostrada va tranzita trei județe: Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km).
Pe traseu vor mai fi construite 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreținere și coordonare și 5 noduri rutiere.
Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret, conchide social-democratul.