Proiectul privind Zilele municipiului Botoșani, din nou pe masa consilierilor locali!

La finalul lunii martie, când consilierii locali au fost întruniți în ședința ordinară a Consiliului Local, proiectul privind aprobarea organizării evenimentului „Zilele municipiului Botoșani” în perioada 9 – 12 mai nu a trecut de votul aleșilor locali.

Cosmin Andrei, edilul șef al municipiului Botoșani, i-a convocat pe consilieri la o ședință extraordinară în cursul zilei de joi, 11 aprilie, care se va desfășura prin mijloace electronice.

Pe ordinea de zi se află și proiectul pentru organizarea zilelor municipiului Botoșani, proiect care a fost respins în urmă cu aproximativ două săptămâni în ședința ordinară a Consiliului Local.

Data propusă de Cosmin Andrei pentru organizarea acestui eveniment este 9 – 12 mai, exact după Paștele Ortodox. Asta pentru că sărbătoarea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul municipiului Botoșani, pică în timpul postului.

Prima dată când a fost supus dezbaterii, consilierul local Raluca Curelariu a propus un amendat la acest proiect. Mai exact, consilierul din partea USR a sugerat ca evenimentul să nu fie organizat nici în post, dar nici înainte de alegerile de pe 9 iunie 2024.

Drept dovadă, nici amendamentul, dar nici proiectul de sine stătător nu au trecut de votul aleșilor locali.

Pentru organizarea evenimentului se alocă o sumă de 500.000 de lei din bugetul local pe anul 2024, iar acesta va avea loc în Parcul de Agrement „Cornișa”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
949

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local. Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9303

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00. Inv...