Proiectul pentru restaurarea Muzeului de Științe ale Naturii din Dorohoi a mai parcurs o etapă (fotogalerie)

Proiectul pentru restaurarea Muzeului de Științe ale Naturii din Dorohoi a mai parcurs o etapă (fotogalerie)

Proiectul privind consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi a mai parcurs o etapă, documentația tehnică obținând aviz favorabil în ultima ședință a Consiliului Interministerial, convocată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, transmit reprezentanții Consiliului Județean (CJ) într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, Antonela Pătrașcu, director al Direcției Investiții-Achiziții și Aurel Melniciuc, director al Muzeului Județean, au format echipa ce a pledat pentru necesitatea și oportunitatea obținerii finanțării pentru implementarea acestui proiect, în valoare de aproximativ 75 de milioane de lei, adică 15 milioane de euro.

„Am pledat pentru importanța acestui proiect pentru botoșăneni și pentru patrimoniul cultural al județului nostru, Muzeul de Științele Naturii Dorohoi fiind emblematic atât prin inestimabila valoare arhitecturală cât și prin bogatele colecții de insecte, moluște, minerale, animale exotice, toate culese din natură și dăruite publicului sub forma unor impresionante expoziții. Acest proiect este imperios pentru punerea în valoare a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi și mă bucur că am reușit să obținem avizul interministerial și să mai parcurgem un pas spre îndeplinirea obiectivului nostru”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ, citat în comunicat.

Următoarea etapă în procesul de obținere a finanțării o constituie elaborarea și avizarea DTAC, obținerea Autorizației de construire și elaborarea Proiectului tehnic. Partea de cofinanțare ce revine Consiliului Județean Botoșani este în valoare de 5 milioane de lei.

Proiectul se derulează în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice, finanțat din bugetul Ministerului Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

„De la preluarea mandatului, împreună cu echipa pe care am format-o, am căutat să acordăm importanța cuvenită și să asigurăm condițiile necesare producerii actului cultural. Avem multe proiecte în domeniul cultural cu toate cele șase instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean. În acești primi doi ani de mandat, a crescut mult dinamica vieții culturale în județ și vom demara sau susține, după caz, toate proiectele care aduc plus-valoare Botoșaniului”, a transmis Doina Federovici, președintele CJ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bebeluș de patru luni în stare critică, trimis la Iași cu elicopterul

astăzi, 14:11
15

Un elicopter SMURD a fost solicitat, luni, în municipiul Botoșani, pentru a prelua un bebeluș aflat în stare critică, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (...

Motociclist rănit după o coliziune într-un sens giratoriu

astăzi, 14:03
56

Un accident rutier a avut loc, luni dimineață, în sensul giratoriul dintre străzile Pacea și Sucevei. Un bărbat a fost transportat la spital, după ce motocicleta cu care se deplasa a fost ...

România a trecut la ora de vară

Duminică, 26 Martie 2023
161

România a trecut la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte, aceasta fiind singura zi a anului cu 23 de ore.Dumi...