Primăria Botoșani a contestat decizia Ministerului Dezvoltării în urma căreia Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani, aflat într-o avansată stare de degradare, ar fi putut să nu mai obțină fonduri europene pentru reabilitare.
Ministerul Dezvoltarii Regionale a venit cu o solicitare fermă, si anume staretul si preotii parohi nu mai pot semna proiecte europene, ci doar chiriarhul, adica episcopul sau seful administrativ al manastirilor si schiturilor care apartin canonic de jurisdictia sa.
In urma contestatiilor depuse din intraga tara, Ministerul a revenit asupra acestei conditii, astfel ca proiectul privind Biserica Sf. Gheorghe va intra la evaluare.
"Am reușit să deblocăm proiectul privind reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului de arhitectură Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe care ne-a fost respins la un moment dat. Noi am făcut o contestație, au fost o serie de monumente respinse de pe listă legată de o neînțelegere cine semnează și cine nu semnează proiectul. Ministerul Dezvoltării Regionale a emis o instrucțiune săptămâna trecută prin care ne spune că va fi reanalizat și reinclus în procesul de evaluare, selecție și contractare proiectul nostru pentru Biserica Sf. Gheorghe. Noi am depus cererea în timp util, în data de 25 noiembrie 2016, înainte de a începe procesul de reevaluare, a fost o discuție vizavi de cine trebuie să semneze, la noi era vorba de preotul paroh care este în parteneriat cu Primăria. Eu îmi doresc ca acel proiect făcut de parohia Sf. Gheorghe să îndeplinească și toate celelalte condiții să intrăm în mod normal în procedura de selecție. Este un pas înainte", a declarat primarul Cătălin Flutur.