Proiect în CL pentru accesul liber al elevilor pe terenurile de sport ale școlilor din Botoșani, după orele de curs

Proiect în CL pentru accesul liber al elevilor pe terenurile de sport ale școlilor din Botoșani, după orele de curs

Elevii care frecventează școlile din municipiul Botoșani, ar putea avea acces liber pe terenurile de sport ale unităților de învățământ, în afara orelor de curs, însă între anumite limite temporale. Proiectul a fost depus în Consiliul Local, luni, de către viceprimarul Cosmin Andrei.

„În acest moment, terenurile școlilor din Botoșani sunt închiriate, sunt închise. Propun un regulament prin care copiii să aibă acces pe terenurile de sport ale școlilor, după orele de curs și în weekend. Tocmai pentru a facilita mișcarea, pentru a încuraja tinerii să facă sport”, a spus Andrei.

Potrivit proiectului de hotărâre, accesul liber în curți și pe terenurile de sport se va realiza în fiecare zi, de luni până vineri, până la ora 20:00, iar în weekend și pe perioada vacanțelor, între orele 12:00 și 20:00.

Întrebat dacă există un plan pentru evitarea aglomerației sau a eventualelor conflicte între grupuri de elevi pe fondul timpilor petrecuți pe teren, oficialul a precizat că regulamentul în acest sens va fi pus la punct, ulterior aprobării modificării enunțate.

„Sunt detalii ce se vor stabili. Ar putea fi un agent de pază, copiii să vină cu acord parental sau pe propria răspundere. Pe timp de pandemie, se respectă regulile privind aglomerațiile. În rest, după ce se aprobă, vom stabili exact forma de funcționare”, a completat viceprimarul.

Proiectul a intrat în etapa de dezbatere publică și va fi supus votului consilierilor locali în următoarea ședință deliberativă.

 

Spune-ne opinia ta