Programul National de Cadastru si Carte Funciară în plină desfășurare

Programul National de Cadastru si Carte Funciară în plină desfășurare

Stadiul lucrãrilor sistematice de cadastru în unitãţile administrativ teritoriale cuprinse în Programul național de cadastru si carte funciara, la nivelul judetului Botoșani sunt în grafic, susțin autoritățile.

În primele 4 luni ale anului 2021, la nivelul județului Botoșani au fost recepționate lucrări de cadastru sistematic, realizate la nivel de sector cadastral, pentru un număr de 1529 cărți funciare.

UAT-urile beneficiare sunt municipiul Botoșani si comunele Bălușeni, Hiliseu Horia, Cândești, Pomârla, Leorda, Șendriceni, Dersca. Astfel, pentru comunele sus menționate au fost tipărite și eliberate cărțile funciare în vederea înmânării proprietarilor.

La nivelul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoşani mai sunt în recepție un numar de peste 7000 imobile aferente lucrărilor realizate in UAT-urile: Bălușeni, Paltiniș, Trușești, Darabani, Mihălășeni, Suharău ,George Enescu, Santa Mare, Dersca, Mitoc, Todireni, Blandesti. În perioada imediat urmatoare va fi demarata o noua procedura de finantare a lucrarilor de cadastru sistematic la nivel de sector cadastral,fiecare Uat din judet avand alocata suma de 160 000 ron din bugetul propriu al Agentiei Nationale de Cadastru si

Prin Programul Operațional Regional 2014-2023, la nivelul judetului Botoșani sunt finantate lucrarile de cadastru sistematic la nivelul comunelor Mihai Eminescu si Vladeni ,pentru toata suprafata UAT-ului, acestea fiind in stadiul de verificare si receptie in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Botosani.

 

Spune-ne opinia ta