Problema tramvaielor, veșnică dispută între edilii locali. Cătălin Flutur: „Nu am făcut nicio afacere cu nimeni, am făcut o afacere extraordinară cu statul român”

Problema tramvaielor, veșnică dispută între edilii locali. Cătălin Flutur: „Nu am făcut nicio afacere cu nimeni, am făcut o afacere extraordinară cu statul român”

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei a arătat cetățenilor situația autobuzelor achiziționate de Primăria Botoșani în urmă cu câteva luni. Edilul este deranjat de faptul că pentru aceste autobuze staționate de două luni la gară se plătesc facturi de 32.000 euro, iar tramvaiele continuă să ruleze în fiecare zi, existând riscul producerii de noi accidente.

Poate vă întrebați ce se mai întâmplă cu autobuzele care au sosit de două luni de zile. Sunt în continuare parcate pe terenul închiriat de la gară în timp ce pe străzile municipiului Botoșani avem tramvaiele care deraiază foarte des. Pentru aceste autobuze plătim în continuare facturi de 32.000 euro și domnul primar rămâne singurul botoșănean care a circulat cu aceste autobuze. Haideți împreună să-l determinăm să le scoată pe stradă și să oprească tramvaiele pentru a preîntâmpina accidentele care se pot produce în fiecare zi”, a declarat Cosmin Andrei.

Pe de altă parte, primarul Cătălin Flutur afirmă că problema tramvaielor este intens discutată, fapt cunoscut de toată lumea. Edilul afirmă că n-ar fi existat niciodată banii necesari achiziționării acestor autobuze dacă nu exista varianta fondurilor europene. Iar posibilitatea unui împrumut era exclusă, nefiind acceptată niciodată de consilierii locali, majoritari PSD.

N-am fi avut niciodată 40.000.000 euro la dispoziție, nici măcar dacă ne-am fi împrumutat de undeva, fapt neacceptat niciodată de acest Consiliu Local majoritar PSD. Dacă nu era varianta fondurilor europene nu puteam să schimbăm transportul public din municipiul Botoșani”, a spus acesta.

O posibilă vină pentru care nici la această ora autobuzele noi nu circulă în municipiu Botoșani pare să o aibă, după cum spune primarul Cătălin Flutur, blocajul instituit în Consiliul Local de către consilierii locali PSD, fapt care a avut loc în urmă cu trei luni.

„Dacă nu era blocajul din Consiliul Local de acum trei luni, în momentul de față acele autobuze care sunt luate pentru a se asigura transportul pe perioada tampon până  rezolvăm calea de rulare și până ne vin tramvaiele noi, erau în funcțiune acum. Măsurile trebuiau să le ia membrii AGA și un consiliul de administrație care au fost efectiv blocați. Ne-am blocat pentru că s-a dorit să fim blocați. Noi nu aveam la Eltrans 10-12 șoferi care să ne conducă autobuzele, erau doar vatmani. Nu puteam să schimbăm organigrama și să apelăm la cei din mediul extern”, a completat Cătălin Flutur.

Cum locul în care sunt parcate aceste autobuze la momentul actual atrage numeroase dispute politice, primarul Cătălin Flutur afirmă că nu se putea găsi un loc mai bun de parcare decât cel din zona gării, dat fiind faptul că suma plătită către CFR este modică.

„Le parcăm probabil în cel mai bun loc care există în momentul actual în Botoșani, și anume în zona gării. Nu am făcut nicio afacere cu nimeni, am făcut o afacere extraordinară cu statul român. Una era să închiriezi un spațiu privat și să parcăm acele autobuze și alta e să închiriezi de la Compania Națională de Căi Ferate (CFR) și la un preț modic”, a adăugat Cătălin Flutur, care a dat asigurări cetățenilor că din luna august aceste autobuze vor intra in circulație.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
166

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
591

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
233

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...