Primarul de Cristinești, Marinel Stredie, destituit de prefect la cererea Agenției Naționale de Integritate

Primarul de Cristinești, Marinel Stredie, destituit de prefect la cererea Agenției Naționale de Integritate

Prefectul județului Botoșani a emis astăzi un Ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Cristinești, Marinel Stredie.

La baza emiterii Ordinului se află Raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea de către Marinel Stredie a regimului juridic al conflictelor de interese, în sensul că, în perioada evaluată (17.06.2008-13.08.2013), comuna Cristineşti - reprezentată prin domnul Stredie Marinel în calitate de primar - a încheiat contracte cu societatea comercială la care deţinea calitatea de acţionar majoritar.

“Raportul ANI a fost comunicat Instituției Prefectului în anul 2013, ulterior fiind contestat în instanță de domnul primar. În anul 2019, în urma Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Raportul ANI a rămas definitiv. Astfel, potrivit Codului Administrativ, în această speță prefectul constată o situație de fapt, nefiind învestit cu abilitatea de a verifica motivele care au stat la baza acestei situații.”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

„În perioada exercitării mandatului de Primar, STREDIE MARINEL a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât primăria a încheiat 3 contracte de servicii, în valoare totală de 35.679,4 Lei, cu S.C. AGROMEC DRAGALINA S.A., societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de acționar majoritar, iar soția sa funcția de gestionar, aceasta încasând, în perioada 2008 – 2012, venituri din salarii, în sumă totală de 28.643 Lei. Soția sa a deținut și funcția de cenzor în cadrul societății, în perioada 31.05.2006 – 15.10.2009”, arată în dosarul ANI.

Totodată, primarul comunei Cristinești nu mai poate ocupa o funcție eligibilă pentru o perioadă de 3 ani de la data încetării mandatului.

“Ordinul prefectului își produce efectele de îndată și poate fi contestat la instanța de contecios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare”, a adăugat Cancelaria prefectului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
104

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
170

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
20

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....