Primarul Cosmin Epuraș: am ajuns în momentul în care asfaltăm și ultimul segment de drum comunal din Stăuceni

Primarul Cosmin Epuraș: am ajuns în momentul în care asfaltăm și ultimul segment de drum comunal din Stăuceni

Comunele județului Botoșani cresc și se dezvoltă. Cosmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, a anunțat că au început lucrările de asfaltare la drumului comunal DC 31 A, care are o lungime de aproape 5 kilometri. Este vorba de o investiție care se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală și care are o valoare totală de 5,2 milioane de lei.

Drumul asigură legătura între localitățile Stăuceni și Tocileni și este ultima porțiune de drum comunal care rămăsese neasfaltată în comună. În aceste zile, pe acest drum comunal de legătură a început să se aștearnă covor asfaltic.

“Drumurile sunt catalogate în drumuri comunale și apoi, categoria străzi și ulițe. Aici vorbim de categoria drumuri comunale. Acesta este ultimul segment de drum comunal care rămăsese neasfaltat, pentru ca eu am drumuri în 2 sate. Satul Victoria face legătura direct cu Stăuceni, prin drumul național, și doar satele Tocileni și Siliștea au drumuri comunale. Acum, spre Tocileni, am pus primul strat de covor asfaltic. Proiectul ar trebui terminat anul viitor în primăvară, dar cred că ne vom mișca mai repede, iar în toamnă va fi gata”, a explicat primarul comunei Stăuceni, Cosmin Epuraș.

Constructorul s-a apucat de treabă la noul proiect anul trecut, la 1 octombrie, dar cum în acest perimetru de 5,2 km sunt peste 150 de cămine de canalizare, care trebuie aduse la cota asfaltului, lucrări sunt destul de complexe.

“Acum s-a turnat primul strat de covor asfaltic. A doua etapă presupune să aducă căminele la cota, iar abia mai apoi se va turna al doilea strat de covor asfaltic, se vor face podețele și șanțurile”, a mai adăugat  primarul comunei Stăuceni, Cosmin Epuraș.