Primarul Cosmin Andrei aruncă vina pe compania de apă în problema străzilor „ciuruite”. „Primul vinovat este Nova Apaserv” (video)

Mai multe străzi recent asfaltate din municipiul Botoșani au avut de suferit în urma unor intervenții defectuoase efectuate de angajații societății Nova Apaserv.

Primarul Cosmin Andrei aruncă vina pe compania de apă în problema străzilor „ciuruite”. „Primul vinovat este Nova Apaserv” (video)

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Un exemplu concret este pe strada Sucevei. Asfaltul a fost turnat în toamna anului trecut, iar în carosabil a și apărut primul crater care creează disconfort șoferilor nevoiți să ocolească groapa din asfalt, fie să încetinească viteza.

Acest lucru s-a întâmplat după ce, în urmă cu câteva săptămâni, în intersecția de la Carrefour din asfalt a început să țâșnească apă. Deși muncitorii de la Nova Apaserv au ajuns la fața locului chiar la scurt timp de la apariția problemei, a durat câteva zile să remedieze problema.

În această situație, angajații Nova Apaserv au fost nevoiți să spargă asfaltul pentru a rezolva avaria.

Pe strada Primăverii este, de asemenea, o situație asemănătoate. Asfalt proaspăt turnat, dar spart de angajații Nova Apaserv pentru a remedia o avarie apărută la sistemul de alimentare cu apă. Și pe strada Bucovina șoferii sunt nevoiți să circule cu mai multă atenție din cauza gropilor din asfalt. Acestea sunt doar câteva exemple dintre străzile afectate de lucrările urgentate de municipalitate înainte de alegeri, dar și de managementul defectuos al companiei de apă.

Strada Octav Onicescu, frecvent circulată de șoferi, a rămas cu asfaltul spart după ce ce muncitorii de la Nova Apaserv au intervenit să repare o avarie.

Despre acest subiect, primarul Cosmin Andrei a spus într-o conferință de presă că principalul vinovat în această ecuație este doar compania de apă.

„Nu mai pot sta după Nova Apaserv”

Cosmin Andrei exlică faptul că nu poate aștepta ca Nova Apaserv să investească în noi rețele de alimentare cu apă.

„Eu nu mai pot sta după această companie să nu mai asfaltez străzile de la periferie în ideea că vor face investiții într-un orizont de timp îndepărtat, pentru că oamenii nu mai au răbdare. Nu mai pot sta după Nova Apaserv. Și atunci facem aceste lucrări și acolo unde mai sunt intervenții punctuale pentru că în Cvartalul 1, unde au fost probleme am asfaltat kilometri întregi de drum, iar problema a fost într-o zonă de câțiva metri pătrați. Colaborare destul de defectuoasă între constructor și Nova Apaserv. Și la Cvartalul 3 este o discuție interminabilă cu cine este vinovat, de ce a cedat conducta, că a intervenit un utilaj greu, de ce nu intervine Nova Apaserv”, a declarat Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani.

Edilul șef al Botoșaniului menționează că Primăria Municipiului Botoșani este acționară în cadrul companiei cu doar 1%, ceea ce nu le oferă posibilitatea să intervină în dezvoltarea infrastructurii.

De asemenea, Cosmin Andrei spune că principalul vinovat este chiar Nova Apaserv.

Când sunt probleme în municipiul Botoșani primul vinovat asupra căruia ne îndreptăm atenția este Nova Apaserv. Niciodată nu pică drumurile pentru că sunt surpări din cauza terasamentului, cu siguranță este o conductă care este degradată, s-a surpat, s-a colmatat, și așa mai departe. Și acolo pe strada la care faceți referire este același lucru (n.r. strada Grăniceri). Același lucru este în municipiul Botoșani pe strada Octav Onicescu, de exemplu. Am avut ghinionul să intervenim pe străzile abia asfaltate: pe strada Sucevei, pe strada Primăverii. Din cauza cui? Din cauza societății Nova Apaserv, care a avut avarii”, a completat primarul Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...