Primarul Cătălin Flutur s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei

Întâlnirea a avut ca scop promovarea oportunităților de afaceri și găsirea de noi zone de afaceri pentru investitorii irlandezi.
 

Primarul Cătălin Flutur s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei

Marți, 25 septembrie, primarul Cătălin Mugurel Flutur a primit vizita Ambasadorului Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely.     

Excelența Sa a fost însoțit de Liviu Buzilă - atașatul comercial al Ambasadei și de Raluca Curelea, președinta Asociației Româno –Irlandeze  pentru Afaceri (R.I.B.A.)

Desfășurată într-un climat deosebit de cordial, întâlnirea a avut ca scop promovarea oportunităților de afaceri și găsirea de noi zone de afaceri pentru investitorii irlandezi.

Pornind de la faptul că în zona noastră funcționează deja trei firme cu capital irlandez, Excelența Sa s-a arătat interesat de oportunitățile pe care atât județul cât și municipiul Botoșani le pot oferi oamenilor de afaceri din țara sa.

Pentru a contura cât mai bine imaginea comunității pe care o reprezintă primarul Cătălin Mugurel Flutur a făcut o prezentare a municipiului, a proiectelor cu finanțare europeană care se află în curs de derulare dar și a proiectelor de viitor.

Pe parcursul discuțiilor a fost subliniat faptul că, deși aflate la extremitățile Uniunii Europene Irlanda și România pot dezvolta relații de parteneriat și de afaceri, modelul irlandez de absorbție și dezvoltare a fondurilor europene putând fi unul inspirațional pentru țara noastră.
Domnul Primar a făcut de asemenea observația că investițiile sunt benefice deoarece  crează locuri de muncă acasă la noi, ca o măsură de stopare a migrației forței de muncă autohtone  în alte țări.

Vizita ambasadorului Derek Feely se înscrie într-un program regional care cuprinde județele Botoșani și Suceava. De comun acord s-a convenit menținerea și dezvoltarea contactului stabilit cu prilejul acestei întâlniri, informează un comunicat al Primăriei Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
231

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
199

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
39

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...