Primarul a anunțat câștigătorul licitației pentru reabilitarea Teatrului „Eminescu” (video)

Primarul a anunțat câștigătorul licitației pentru reabilitarea Teatrului „Eminescu” (video)

Licitația de atribuire a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani a fost finalizată cu declararea unui câștigător, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, primarul Cosmin Andrei.

„După ce precedenta licitație a fost anulată, a fost un efort considerabil al colegilor noștri și țin să le mulțumesc pe această cale atât celor care au fost în comisia care a analizat cele 35 de firme, grupate în cinci asocieri, cât și celorlalți care au asigurat suportul pentru această licitație. Astăzi am încheiat ultimul document și avem firma câștigătoare pentru lucrările de reabilitare, după ce anterior am făcut consolidarea. Valorea licitației a fost diminuată în urma competiției dintre cele cinci asocieri. Dacă inițial am avut o valoare estimată de 47.541.000 de lei, atribuim astăzi contractul cu o valoare de 42.987.799 de lei asocierii D&D Construct SRL, cu Aedificium Projektentwicklung SRL din Cluj Napoca și cu subcontractanții pe care îi au în această asociere”, a afirmat Andrei.

„Aceste asocieri de firme au fost analizate în cadrul comisiei, iar o parte din aceste asocieri s-au prezentat și la licitația anterioară, unde au fost descalificate toate firmele pentru că nu au fost conforme, dar astăzi avem un câștigător reprezentat de această asociere la care am făcut referire. Bineînțeles, celelalte firme având termen de 10 zile pentru a depune contestație. Iar dacă nu se va depune nicio contestație, lucrările efective la Teatru vor începe în 15 zile. În cazul nefericit în care vom avea contestații la CNSC, lucrările pot începe în aproximativ o lună de zile, acesta fiind termenul în care se soluționează contestațiile depuse”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Edilul apreciază că execuția lucrărilor se va încadra în termenul prevăzut în contractul de finanțare europeană. Municipalitatea va trebui să împrumute circa 5,4 milioane de euro pentru acoperirea tuturor cheltuielilor legate de reabilitare.

„Nu va excede termenul de decembrie 2023. Avem contract de finanțare din fonduri europene din care au fost cheltuiți bani pentru lucrări care au însumat un procent de 18%, lucrări făcute ulterior consolidării. Am făcut consolidarea de 3 milioane de lei și acum executăm aceste lucrări cu fonduri europene în cuantum de 16 milioane de lei, iar diferența va trebui asigurată din bugetul local, prin contractarea unui credit”, a precizat Cosmin Andrei.

Municipalitatea va asigura, de asemenea, dotări suplimentare în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

astăzi, 09:32
15

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autori...

Inspectorii școlari au fost mesagerii lui Moș Nicolae pentru zeci de copii

Marţi, 6 Decembrie 2022
297

Inspectorii școlari au fost mesagerii lui Moș Nicolae pentru zeci de copii din județul Botoșani. Ei au dus cadouri micuților preșcolari din Cristești și Oneaga.„Moș Nicolae a trimis...

Teatrul „Vasilache” s-a redeschis cu spectacol și daruri pentru copii defavorizați (fotogalerie)

Marţi, 6 Decembrie 2022
100

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” și-a redeschis porțile, marți, cu un spectacol la care au participat gratuit zeci de copii aflați în situații de risc social, iar in...