Primăria municipiului Botoșani, partener al proiectului EUvsVirus. „Să găsim împreună soluții pentru a ne sprijini comunitatea”

Primăria municipiului Botoșani, partener al proiectului EUvsVirus. „Să găsim împreună soluții pentru a ne sprijini comunitatea”

Primăria municipiului Botoșani a anunțat, luni, că este unul dintre partenerii proiectului EUvsVirus, care va aveal loc în perioada 24-26 aprilie. Cel mai mare hackathon pan-european are ca scop găsirea de soluții tehnice și practice pentru combaterea pandemiei Covid-19.

În perioada 24-26 aprilie va avea loc cel mai mare hackathon pan-european remote ce are ca scop găsirea de soluții tehnice si practice pentru combaterea pandemiei Covid-19. Acest eveniment este organizat de Comisia Europeană.

„Astfel, dacă sunteți dezvoltatori software, designeri, persoane creative, persoane ce rezolva probleme, antreprenori digitali, startup-uri inovative europene, vă invit să vă înscrieți: https://euvsvirus.org. Primaria Municipiului Botosani este unul dintre numeroșii parteneri ai acestui proiect”, a fost mesajul transmis pe pagina de facebook a Primăriei Botoșani.

Consilierul primarului, Eduard Mititelu, a fost selectat pentru a fi parte din echipa de mentori care vor sprijini echipele participante cu sfaturi tehnice și cu prezentarea problemelor pe care autoritățile publice le întâmpină în lupta contra pandemiei Covid-19.

„În acest weekend, sperăm ca, alături de oameni din IT, afaceri europene inovative, persoane creative, specialiști din domeniul medical, designeri, să realizăm soluții tehnice ce sa sprijine comunitatea europeană pentru a trece mai ușor peste această pandemie. Printre provocările din acest weekend sunt: soluții tehnice de producție rapidă și eficientă de materiale medicale, de exemplu măști, ventilatoare realizate parțial cu imprimante 3D, soluții de comunicare eficientă, de exemplu, detecția fake news cu ajutorul inteligenței artificiale, soluții IT pentru gestionare logistică a resurselor comunității, soluții IT pentru stabilizarea economiei și multe altele. Invit toți pasionații de tehnologie, care au competențe în acest domeniu, să se înscrie și să găsim împreună soluții pentru a ne sprijini comunitatea”, a explicat Eduard Mititelu, consilier al primarului municipiului Botoșani și antreprenor în domeniul IT.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
146

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
159

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
243

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...