Primăria Botoșani vrea să implementeze mai multe proiecte alături de autoritățile din Bălți. Ce investiții sunt vizate!

Specialiști din cadrul Primăriei Botoșani, alături de reprezentanți din Primăria Municipiului Bălți, din Republica Moldova, au lucrat timp de două zile la creionarea unui portofoliu de proiecte care să fie realizate  cu fonduri în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, pe exercițiul financiar 2014-2020.

Primăria Botoșani vrea să implementeze mai multe proiecte alături de autoritățile din Bălți. Ce investiții sunt vizate!

 Catalin Flutur și Igor Seremet  

Chiar dacă ghidurile de finanțare încă nu au fost lansate, autoritățile din cele două municipii vor să pregătească încă de pe acum proiectele pentru ca în momentul în care va fi sesiunea de depunere documentațiile să fie făcute ca la carte pentru a putea fi acceptate la finanțare.

"În urma protocolului de colaborare semnat și aprobat în cele două Consilii Municipale Botoșani și Bălți chiar am trecut la treabă. În cele două zile am reușit să lucrăm pe secțiuni și ce este foarte important pentru noi este că am identificat proiecte pe care să le depunem împreună, urmând ca de la stabilirea acestor proiecte fiecare pe partea noastră să lucrăm individual iar momentul depunerii proiectelor să ne prindă cu proiecte viabile, care pot să ajute ambele comunități", a precizat primarul Cătălin Flutur. 

Proiectele pe care cele două administrații publice locale doresc să le implementeze prin parteneriatul încheiat vizează domenii precum sănătate, cultură, siguranță publică.

"Sunt mai multe axe. Una dintre acestea se referă la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, am ales domeniul conservarea, securitatea și valorificarea în comun a monumentelor și obiectivelor culturale și istorice și s-a decis elaborarea unui traseu cultural vizându-l pe marele poet Mihai Eminescu. Încercăm să punem în valoare obiective culturale și parte din infrastructură prin acest proiect", a menționat primarul Municipiului Botoșani.

O altă zonă este cea privind prevenirea dezastrelor naturale, unde va fi gândit un proiect prin care să fie puse la punct sistemele de alarmare a populației, dar și o serie de dotări. De asemenea, în ceea ce privește prevenirea și combaterea criminalității organizate și cooperarea polițienească se dorește depunerea unui proiect prin care să fie extins sistemul de supraveghere video din Municipiul Botoșani, aceleași investiții urmând să fie făcute și la Bălți. 

"Avem posibilitatea să depunem un proiect pentru dezvoltarea  serviciilor de sănătate și accesul la sănătate. Și noi și Primăria din Bălți am ales ca prioritate spitalele TBC.  Am făcut un lucru serios și sunt absolut convins că din gândurile noastre vom pune și în practică. Am împărtășit din experiența noastră colegilor de la Bălți și în ceea ce privește patrimoniul municipiului, partea de oficiu juridic, partea de urbanism", a conchis Flutur. 

Din delegația de la Bălți a făcut parte și primarul Igor Șeremet.

 

Spune-ne opinia ta