Primăria Botoșani poate plăti datoria la Termica, ședință pentru rectificarea bugetului local! (video)

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 4 iulie 2024, alocarea sumei de 59 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat, pentru municipiul Botoșani.

Fondurile acordate unității administrativ – teritoriale botoșănene vor fi utilizate pentru stingerea obligațiilor de plată stabilite prin titluri executorii.

Aceasta este cea de-a doua tranșă de bani acordată de Guvern municipiului Botoșani pentru stingerea datoriei față de lichidatorul Termica, după ce, tot din fondul de rezervă, a fost alocată suma de 50 milioane de lei.

La câteva zile distanță de la ședința Guvernului de săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani, prin primarul Cosmin Andrei, a convocat consilierii locali în ședință extraordinară.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se numără și un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local. Proiectul a trecut cu 20 de voturi pentru și două abțineri.

Astfel, bugetul Consiliului Local a fost suplimentat cu suma de 59.789.00, bani alocați de Guvernul României.

Cu acești bani Primăria municipiului Botoșani va putea plăti datoria la Termica, iar conturile ar urma să fie deblocate după ce au fost închise la jumătatea lunii aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...