Primaria a ramas fara bani in pragul iernii. Termica se indreapta spre faliment!

Primaria a ramas fara bani in pragul iernii. Termica se indreapta spre faliment!

 Florin Ghiorghita, viceprimar  

Administratie saraca! Pentru ca, la ultima rectificare, a fost trecuta cu vederea de guvernanti, Primaria Botosani incepe sa simta deja dificultati financiare in finalizarea unor lucrari, in prag de iarna.

Trebuie finalizate lucrarile demarate in vara la drumuri, in Cartierul Grivita, iar la Termica situatia este mai mult decat ingrijoratoare.

Nu avem banii pe care am fi dorit sa-i avem. Daca pana acum, in fiecare an, aveam cel putin 100 miliarde lei vechi de la Guvern, acum nu ne-au dat nici un leu. Si pentru noi, pe bugetul pe anul acesta chiar ne-a afectat. Pentru ca ne asteptam la un sprijin cat de cat. Macar 10 -20 miliarde daca ar fi alocat era bun, a spus viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita.

Edilul spune ca municipalitatea este in situatia de a nu fi primit niste drepturi cuvenite, in timp ce Guvernul a impartit bani acolo unde nici nu era nevoie.

Era foarte bine daca ne dadeau subventia de la Termica. Au 100 miliarde lei datorie la noi si nu ne-au dat banii. Iar Termica se indreapta incet, dar sigur spre faliment. Au preferat sa dea pomeni la primarii lor si sa cheltuiasca banii aiurea decat sa ne dea noua ce erau obligati prin lege, a precizat viceprimarul.

Nici acum nu este prea tarziu daca s-ar mai face o rectificare.

Putem trimite totul la Temica pentru partea de subventii. Nu mai putem cheltui pe lucrari de investitii, dar pe reparatii drumuri, cheltuieli curente putem sa folosim oricand fondurile si ne-ar ajuta enorm, a conchis Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Luni, 4 Martie 2024
46

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

Luni, 4 Martie 2024
375

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

Luni, 4 Martie 2024
120

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...