Președintele CJ: Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid (fotogalerie)

Președintele CJ: Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid (fotogalerie)

Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid, a transmis, luni, președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

„Electricienii au finalizat cablarea sistemului de ghidaj pentru platforma viitorului heliport, iar constructorii au montat stâlpii pe care vor fi prinse panourile sonice. În aceste zile va fi pusă și folia anticontaminare pe platforma pe care va fi construit heliportul după care se va trece la compactarea structurii de rezistență”, a scris oficialul CJ pe Facebook.

Potrivit sursei citate, termenul de finalizare al lucrărilor de construcții montaj, care se ridică la 1,4 milioane de lei inclusiv TVA, este sfârșitul acestui an.

„Este un proiect transfrontalier, cu finanțare europeană, pe care l-am demarat în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani”, a mai notat Doina Federovici.

Proiectul transfrontalier România – Republica Moldova vizează realizarea a șapte heliporturi, dintre care trei în România, în județele Botoșani, Iași și Galați.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

Vineri, 22 Septembrie 2023
1133

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

Vineri, 22 Septembrie 2023
607

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

Vineri, 22 Septembrie 2023
597

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...