Președintele CJ Doina Federovici susține că bugetul județului a fost tăiat cu 30% într-o noapte

Președintele CJ Doina Federovici susține că bugetul județului a fost tăiat cu 30% într-o noapte

Alocarea cotei defalcate din taxa pe valoarea adăugată unităților administrativ teritoriale, a stârnit nenumărate nemulțumiri și cu toate că la acest capitol este vorba de o formulă matematică, social democrații afirmând că imixtiunea politicului și-a spus cuvântul.

 A venit rândul bugetului consolidat al statului să fie criticat, în special de reprezentanții Consiliului Județean.

Am primit fila de buget, iar situația nu este așa de roz cum încearcă să o prezinte guvernanții de la București sau susținătorii lor din teritoriu. În acest an, Guvernul Câțu ne-a condamnat pur și simplu la subdezvoltare tăind drastic finanțările pentru drumurile județene sau comunale. După ce a publicat în transparență publică o sumă similară cu cea alocată anul trecut, de peste 18 milioane de lei, Guvernul, în noaptea în care a aprobat bugetul, a tăiat 30% dând județului Botoșani doar 13 milioane de lei, adică ne-a întors la sumele alocate de guverne în anii 2015-2016, când bugetele naționale erau mult mai mici decât acum, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care este și lider al PSD Botoșani.

În opinia social democraților, în acest an, prin bugetul alocat pentru drumuri, actualul Guvern și alianța de la guvernare, lovesc direct în botoșăneni, lovitura fiind una dublă, pentru că din banii de la drumuri județene, aproape 11 milioane de lei urmează să fie achitați societății Bitunova, după ce Direcția de Drumuri și Poduri a pierdut procesul pentru reabilitarea de proastă calitate a drumului Prăjeni – Plugari, din mandatul lui Florin Țurcanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta