Preotul din Radauti Prut, amendat pentru ca nu avea autorizatie de constructie pentru locuinta pe care primaria se pregateste sa i-o darame!

Nici nu si-a terminat-o si va ajunge moloz! Locuinta preotului din localitatea Radauti Prut ar putea fi daramata. Conducerea Institutiei Prefectului vede aceasta varianta ca fiind cea mai probabila avand in vedere faptul ca prevederile legislative sunt foarte stricte in aceasta privinta.

Preotul a turnat fundatia inainte de producerea inundatiilor din vara, cand zona inca nu era incadrata in randul celor cu risc. Cum au trecut apele, preotul a inceput sa lucreze pentru terminarea casei. Pentru ca este vorba despre o constructie abia inceputa, cel mai probabil se va proceda la daramarea locuintei, chiar daca exista autorizatie in acest sens, spun reprezentantii Prefecturii.

De acest aspect se va ocupa primaria Radauti Prut, care urma sa fie sesizata cu privire la situatia constatata de inspectorii din cadrul Inspectoratului Judetean in Constructii Botosani.

Am luat legatura cu cei de la Inspectoratul in Constructii, care au trimis o comisie la fata locului. S-a constatat ca cele reclamate se confirma si au luat masura sistarii constructiei acestui obiectiv. Urmatorul pas il reprezinta anuntarea primariei pentru se lua masurile prevazute de lege in acest sens. Este o constructie in curs de construire, prin urmare, cel mai probabil se va proceda la demolare, chiar daca exista autorizatie acolo, a mentionat David Salgau, unul dintre subprefectii judetului Botosani.

Dupa ce s-au sistat lucrarile la constructie, inspectorii in constructie au constatat cu surprindere ca preotul nu avea nici un act care sa-i permita realizarea unei constructii. Preotul a inceput sa-si ridice casa ilegal, fara a avea la mana o autorizatie.

"S-a mers la fata locului si am constatat ca preotul de la Radauti Prut nu avea nici macar autorizatie de construire pentru ridicarea locuintei. Odata cu sistarea lucrarilor, preotul a fost amendat cu 1.000 lei noi pentru executia unei lucrari in mod ilegal. A fost informata primaria, urmand ca autoritatile locale sa decida daca vor demola sau nu constructia inceputa", a declarat Ioan Viorel Ciobanu, seful Inspectoratului Judetean in Constructii Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
101

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
628

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
218

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...