Preoti reclamati de Contac la Biroul Electoral Judetean

Preoti reclamati de Contac la Biroul Electoral Judetean
Reprezentantii Biroului Electoral Judetean au primit, astazi, prima sesizare cu privire la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfarsitul lunii noiembrie.

Semnata de presedintele PSD Botosani, Constantin Contac, vicepresedinte al Consiliului Judetean, scrisoarea semnaleaza situatia din localitatea Dangeni, unde preotii au permis folosirea lacasului de cult pentru o sedinta deschisa organizata de primar.

Initial, sesizarea a fost trimisa prefectului Gheorghe Sorescu, insa, considerand ca ar avea legatura cu politica, acesta a inaintat-o reprezentantilor BEJ.

In scrisoare, situatia este prezentata ca o implicare in campania electorala, asa ca am inaintat-o la BEJ, pentru a se lua masurile necesare. De asemenea, am trimis o copie si Protopopiatului, intrucat este precizata implicarea Bisericii, a declarat prefectul judetului.

Reprezentantii BEJ vor lua o decizie cu privire la aceasta sesizare in cursul zilei de maine. Sesizarea are atasata o copie a procesului verbal incheiat la 5 octombrie 2008, orele 18.40, de primarul comunei Dangeni, si anuntul afisat in satele comunei Dangeni de viceprimarul Catalin Rotundu, in care invita cetatenii la o sedinta deschisa, in incinta bisericii din satul Iacobeni. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Patapie; Sf. Ap. Cezar, Tihic şi Onisifor

astăzi, 07:01
2

Apoi, a venit la Constantinopol, unde a făcut multe şi mari minuni: le-a redat orbilor vederea, i-a tămăduit pe cei care sufereau de hidropizie, ungându-i cu untdelemn sfinţit, a izgonit de...

Accident cu patru victime în această seară, mașină răsturnată pe marginea drumului! (Foto)

Joi, 7 Decembrie 2023
1862

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD, dar și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambul...

Valeriu Iftime, gata să deschidă poarta egiptenilor care vor să construiască la Botoșani o fabrică de medicamente!

Joi, 7 Decembrie 2023
925

Este vorba despre investiția unor oameni de afaceri la Răchiți, unde s-ar putea deschide o fabrică de medicamente de anvergură europeană.”Mă rog ca nu doar Moș Crăciun să fie preg...