Prefectul Sorin Cornilă a vizitat spațiile de cazare pentru refugiați, din mai multe localități din județ (fotogalerie)

Prefectul Sorin Cornilă a vizitat spațiile de cazare pentru refugiați, din mai multe localități din județ (fotogalerie)

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, sâmbătă, în județ, unde a verificat mai multe spații de cazare temporară a refugiaților din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Instituției Prefectului din Botoșani, au fost vizitate spațiile de cazare din localitățile Bucecea, Vârful Câmpului, Cândești, Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni și Dorohoi.

Cu această ocazie, prefectul a purtat discuții cu reprezentanții autorităților locale, pentru coordonarea eficientă a acțiunilor și eforturilor conjugate.

„Gestionăm cu succes această situație, toate structurile cu atribuții în domeniu și autoritățile locale dau dovadă de implicare totală în criza generată de afluxul de refugiați. Suntem în contact permanent, colaborăm și identificăm cele mai bune soluții pentru problemele celor care fug din calea războiului. Merg zilnic în teren pentru a vedea exact cum se prezintă situația. Lucrurile sunt în dinamică, de aceea continuăm să luăm măsuri. Toate donațiile oferite de societatea civilă și de organizațiile neguvernamentale sunt gestionate cu ajutorul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, sub directa mea coordonare. Autoritățile locale care au nevoie de suport trebuie să-l solicite, instituțional, organizat, la Instituția Prefectului, pentru a putea gestiona eficient resursele disponibile. Avem și cadru legal pentru unitățile administrativ teritoriale pentru decontarea cheltuielilor generate de cazarea refugiaților în spațiile folosite în acest scop. Am remarcat și intenția unor persoane de a își face imagine profitând de această situație, este doar modul lor de a vedea lucrurile, eu mă concentrez pe ceea ce am de făcut”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

De asemenea, la nivelul Instituției Prefectului Județului Botoșani funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. Aici lucrează non-stop reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și Direcției de Sănătate Publică. Ei gestionează toate informațiile despre cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin transport, relaționarea cu societatea civilă care oferă, în continuare, sprijin, dar și cu autoritățile din toate județele țării.

Următoarele numere de telefon pot fi apelate non-stop : 0756.13.13.98, 0756.19.27.37, 0756.05.55.91.

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
215

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
677

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
621

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...