Poliția Locală, pusă la treabă de un consilier local (video)

Un consilier municipal a pretins Poliției Locale o serie de explicații cu privire la activitatea desfășurată, propunând intensificarea acțiunilor de verificare și sporirea măsurilor corective.

În cadrul ședinței ordinare de miercuri a Consiliului Local (CL), Cătălina Lupașcu a solicitat numărul și cuantumul amenzilor aplicate de agenții comunitari, în ultima lună, constatând nereguli în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

„Cetățenii, imediat după ce se golesc pubele, coșurile de gunoi stradale, vin și așază pe lângă gunoiul menajer, care este împrăștiat de ciori și ajungem să avem pe trotuar de la coji de cartofi până la hârtie igienică și spun lucrurile acestea tocmai ca să ajungă la cetățenii care sunt certați cu legea. De aceea, vin din nou la Poliția Locală cu o solicitare să mi se pună la dispoziție, în cel mai scurt timp, cuantumul amenzilor care au fost date în ultima lună pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer”, a spus aceasta, rugând reprezentanții instituției să centralizeze inclusiv străzile unde s-au aplicat sancțiuni.

„De asemenea, m-ar interesa și consumul de carburant pe o lună de zile de la Poliția Locală, pentru că mă uitam dăunezi și vedeam că marile orașe redau orașele cetățenilor, pietonilor. Și cred că e timpul ca și Poliția Locală să coboare din mașini și să vadă realitatea tristă din Centrul Vechi, de pe strada Săvenilor, de pe strada Primăverii, acolo unde cetățenii depozitează ilegal gunoiul menajer”, a afirmat Cătălina Lupașcu.

Ea a atras atenția că apropierea sezonului estival potențează activitatea, ceea ce implică și efecte negative.

„În același timp, tot la Poliția Locală, spun sincer că studiez de câteva luni, chiar ani această problemă, pe Legea 61 sunt foarte multe reclamații privind păstrarea ordinii și liniștii publice. Vine sezonul cald, când știm că ziua se mărește, agenții economici se hotărăsc să folosească din ce în ce mai mult lumina zilei și zgomotul în casele botoșănenilor crește, vecini certați, supărați, dorind să își înece amarul dând muzica la tare, petreceri care se întâmplă în hoteluri și restaurante”, a spus liberala.

În acest context, consilierul a subliniat că este necesară achiziția unor sonometre, în lipsa cărora sancțiunile acordate pentru fapte contravenționale pot fi contestate.

„Reclamațiile cetățenilor din municipiul Botoșani, din păcate sunt nerezolvate, fiindcă nu avem un sonometru omologat. De aceea, propun Poliției Locale și, eventual, dacă e nevoie de un proiect de hotărâre, voi veni cu el în fața dumneavoastră, pentru a face demersuri de achiziționare de sonometre omologate”, a afirmat aceasta, exemplificând că primăriile din Sectorul 5 al Capitalei, Craiova și Constanța achiziționează deja astfel de dispozitive, „pentru a asigura cetățenilor calitatea vieții în locuințele lor și, desigur, pentru a aduce bani la bugetul local”.

Trebuie să recunoaștem, faptul că în anul 2022 încă mai facem diferențierea de zgomot pe baza urechii, este foarte clar că nu putem da amenzi, iar atunci cetățenii sunt nemulțumiți, sunt aruncați între instituții și noi ne facem că nu vedem. De aceea, rog Poliția Locală să îmi spună care sunt demersurile necesare pentru a face acest lucru”, a explicat Cătălina Lupașcu.

În final, ea a solicitat Poliției Locale prezentarea cheltuielilor cu salarizarea personalului. „Îmi doresc să fac un studiu privitor la calitatea serviciilor pe care dumnealor le oferă și cheltuielile pe care le avem pentru funcționarea acestei instituții”, a încheiat consilierul local.

 

 

 

Spune-ne opinia ta