Plata taxelor și impozitelor începe săptămâna viitoare

Plata taxelor și impozitelor începe săptămâna viitoare

Obișnuiți să-și plătească taxele și impozitele locale încă din primele zile ale noului an, contribuabilii botoșăneni mai au de așteptat.

Conform celor declarate de Lucian Lupu, directorul Direcției de Impozite și Taxe, în această săptămână, instituția pe care o conduce încasează doar amenzile contravenționale, taxele pentru eliberarea actului de identitate plus tot ceea ce înseamnă taxe judiciare.

Cu siguranță la începutul săptămânii viitoare, contribuabilii botoșăneni își vor putea achita impozitele pe clădiri, terenuri și autoturisme cu o bonificație de 10 la sută, exact ca anul trecut, a spus directorul Lucian Lupu.

Pentru a evita aglomerația, care cu siguranță se va crea, reprezentanții Direcției Impozite și Taxe Locale, recomandă botoșănenilor să apeleze și la plata online, ghiseul.ro, fiind soluția de plată pentru evitarea îmbulzelii. Poți să stai acasă în fotoliu accesezi ghiseul.ro și îți plătești impozitele. Se va spune că sunt persoane în vârstă care nu au acces la tehnologie și nu știu să acceseze plata online. Cum ajuți un bătrân și îi faci cumpărăturile la piață sau la farmacie, așa poți să îl ajuți să plătească impozitul pe apartament sau pe teren sau mașină unde este cazul, a mai completat directorul DIT.

Directorul Lucian Lupu susține că în ultimii ani procentul contribuabililor care și-au plătit dările online a crescut semnificativ, posesorii de card bancar fiind cei care pot face aceste plăți.

 

 

 

Spune-ne opinia ta