Planuri mari pentru Parcul Mihai Eminescu, dupa dezafectarea serelor!

Planuri mari pentru Parcul Mihai Eminescu, dupa dezafectarea serelor!
Au devenit istorie! Serele din Parcul Mihai Eminescu au fost desfiintate, pana la primavara va fi dezafectata cladirea si turnul, iar terenul dat in primire la Primarie.

Lucrarile au demarat inca de asta toamna.

Au costat cam 20.000 lei fiindca demolarea a fost efectuata cu angajatii proprii si utilajele societatii de salubritate. O parte din lucrarile de demolare vor reveni si in sarcina constructorului care are parcul in reabilitare. Noi am avut terenul in concesiune si acum il predam Primariei, a declarat Gheorghe Pricopi, directorul SC Urban Serv Botosani.

Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, spune ca pe terenul respectiv era planificat un proiect de extindere a parcului, derulat prin Agentia de Mediu, insa a fost scos de pe lista de finantare, cu toate ca initial fusese aprobat.

Au fost trimise alte doua proiecte la Compania Nationala de Investitii, din care unul este ca si aprobat. Este vorba despre un proiect ce vizeaza constructia unui bazin de inot acoperit si alt proiect pentru un patinoar artificial, tot acoperit.

Amplasamentul s-a eliberat conform HCL si a AGA de la Urban Serv, bunurile sunt stocate, vor fi valorificate, in functie de posibilitati, iar terenul va fi la dispozitia Consiliului Local si in nici un caz a unor investitori privati, asa cum credeau unii ca o sa se intample. Va fi extinsa si o parte din parc, indiferent de unde vor proveni banii. Noi acum speram sa obtinem finantare tot pe fondul de mediu, pentru ca e unul de al nostru, a informat Florin Ghiorghita.

Pe langa bazin si patinoar va fi extinsa si o parte din parc, fiindca este loc destul si pentru amenajari peisagistice, asigura edilul municipiului Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
28

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
329

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
183

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...