Pas cu pas, spre o administratie europeana

Pas cu pas, spre o administratie europeana
Astazi, in sala de videoconferinte a Prefecturii a avut loc sedinta de incheiere a proiectului Pas cu pas spre o administratie europeana, la care Institutia Prefectului din judetul Botosani este partener. La sedinta au participat prefectul, subprefectii, reprezentanti ai Institutiei Prefectului si primari.

Scopul acestui proiect a fost realizarea unei retele informatice la nivelul administratiei publice rurale din partea de sud a judetului, care sa asigure servicii de videoconferinta, telefonie VoIP si mesagerie unificata, fiind finantat prin Fondul de Modernizare pentru Dezvoltarea Administratiei la nivel local III-IV PHARE 2005/017-553.01.03.06.

Aceasta retea VPN isi propune economisirea resurselor si a timpului reprezentantilor si functionarilor administratiilor locale din judet prin reducerea deplasarilor pentru rezolvare a unor probleme specifice. Ca o medie pe zona de sud o ora dus si intors, deci se pot economisi din timpul necesar pentru o deplasare la Prefectura Botosani.

In cadrul sedintei de astazi a fost facuta o prezentare a solutiilor software, s-a realizat conexiunea cu patru comune, si anume Vorona, Rachiti, Vladeni si Leorda.

Primarii acestora se aflau in sala de videoconferinte a Prefecturii si au putut dialoga cu angajatii care se aflau in incinta primariilor. In proiect sunt in total 35 de parteneri care vor fi uniti la reteaua VPN la nivelul judetului. Reteaua este proiectata sa suporte cresterea volumului de date vehiculat cu 400% fara schimbarea solutiei tehnice.

Exprim disponibilitatea institutiei noastre de a colabora in vederea extinderii acestei retele VPN si a implementarii altor proiecte de interes comun in judetul nostru, a spus Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
19

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
63

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
21

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...