Palatul Administrativ din Botoșani va fi reabilitat cu bani europeni (fotogalerie)

Palatul Administrativ din Botoșani va fi reabilitat cu bani europeni (fotogalerie)

Astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat Contractul de Finanțare pentru implementarea Proiectului nr. C5-B2.1.b-96, intitulat: Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ din Botoșani.

Proiectul vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a clădirii și are o valoare totală de 12.303.870,58 lei.

Proiectul a fost depus în data de 25.05.2022, în paralel, în luna mai, s-au efectuat expertiza tehnică și auditul energetic.

„Astăzi a fost semnat contractul de finanțare prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea sediului Instituției Prefectului și al Consiliului Județean, de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, domnul Cseke Attila și ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode. Este o reușită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate. Am fost eficienți, dovadă că astăzi doar noi Botoșaniul, împreună cu prefecții județelor Iași, Dolj și Bistrița Năsăud am semnat contractele de finanțare, celelalte prefecturi urmând să finalizeze proiectele și să semneze contractele”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.

Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
70

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
605

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
601

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...