Ordonanţa de Urgenţă privind reforma administraţiei publice ar urma să se aplice de la 1 septembrie

Ordonanţa de Urgenţă privind reforma administraţiei publice ar urma să se aplice de la 1 septembrie, potrivit premierului Marcel Ciolacu.

El a cerut Ministerului de Finanţe să finalizeze cât mai repede actul normativ ce trebuie să reducă substanţial cheltuielile în sistemul bugetar.

Tot ieri, în deschiderea şedinţei de Guvern, prim-ministrul a remarcat că ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial are efecte şi că a văzut la unele produse reduceri şi de 50%.

Este nevoie de un proiect echilibrat care să permită demararea unei reforme profunde a administraţiei de stat, spune premierul Marcel Ciolacu şi, în acest sens, i-a cerut ministrului finanţelor să finalizeze cât mai repede proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare.

„Este nevoie de un stat mai suplu, este esenţial să reducem costuri şi să comasăm instituţii care se calcă pe picioare şi trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor şi, mai ales, nu după alegeri”, a spus Ciolacu, potrivit Rador.

Pe de altă parte, reducerea preţurilor la alimentele de bază în marile lanţuri de magazine este o măsură care vine în sprijinul populaţiei şi al diminuării nivelului inflaţiei, a apreciat premierul.

„Este o soluţie vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi am văzut deja preţuri scăzute cu 35 şi chiar 50% la unele produse”, a afirmat premierul.

 

Spune-ne opinia ta